Ege Postası
Geri

Masallardan, kitaplara...

Toplumda giderek azalan kitap sevgisi ve okuma alışkanlığını, çocukların çok sevdiği masal kahramanları aracılığıyla tekrar kazandırma amacıyla hazırlanan ‘Masal Dostlarımız’ isimli tiyatro oyunu beğeni topladı. Gaziemir’de sahnelenen oyun sonrası ‘ücretsiz kitap’ dağıtıldı
Masallardan, kitaplara...
Haberler / Yerel Yönetimler
15 Kasım 2012 Perşembe 11:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-   Toplumda giderek azalan kitap sevgisi ve okuma alışkanlığını, çocukların sevdiği masal kahramanları aracılığıyla yeniden kazandırmayı amaçlayan İzmir Sanat Etkinlikleri Merkezi’nin (İSEM) oyuncularının rol aldıkları ‘Masal Dostlarımız’ isimli tiyatro oyunu miniklere neşeli saatler yaşattı.

Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde 3 seans sahnelenen oyunda, Pinokyo, Kırmızı Başlıklı Kız, Külkedisi ve Keloğlan gibi masal kahramanları ile okuma yazma bilmeden ve hiçbir eğitim almadan kısa yoldan para kazanma hevesindeki iki oyun karakteri (Paragöz ve Oyunbozan) arasında yaşanan mücadele anlatıldı.

İnteraktif formatta hazırlanan oyunda çocuklar, kitapların hurda kağıt olarak satılması dışında bir şeye yaramadığını savunan Paragöz ve Oyunbozan’a yanlış düşündüklerini söyledi. Yaklaşık 1100 çocuğun velileriyle izlediği oyunun sonunda, Kitap Dostluğu Kulübü tarafından ücretsiz kitap dağıtımı gerçekleştirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası