Ege Postası
Geri

Mazlumder: Baas rejiminin Gota saldırısını lanetliyoruz

Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Üstün Bol, Şam’ın Doğu ve Batı Gota bölgelerinde Baas rejim güçlerinin kimyasal silah kullanarak gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı.        Üstün Bol, konuyla...
Mazlumder: Baas rejiminin Gota saldırısını lanetliyoruz
Haberler / Güncel
21 Ağustos 2013 Çarşamba 17:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Üstün Bol, Şam’ın Doğu ve Batı Gota bölgelerinde Baas rejim güçlerinin kimyasal silah kullanarak gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı.

        Üstün Bol, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Suriye’de Mart 2011 tarihinden bu yana devam eden savaşta 100 binden fazla insanın hayatını kaybettiği, en az iki milyon insanın ülkesini terk ettiği ve mülteci durumuna düştüğü, dört milyon kişinin ülke içinde yerlerinden edildiği, yedi milyonun üzerinde insanın ise acil insani yardıma muhtaç olduğu bilinmektedir. İç savaşın bütün bu olumsuz sonuçlarının yanı sıra; Şam’ın Doğu Gota ve Batı Gota bölgelerinde Baas rejim güçlerinin 20 Ağustos gecesi gerçekleştirdiği saldırılarda kimyasal silah kullanıldığı ve ilk belirlemelere göre 600’ün üzerinde sivilin hayatını kaybettiği belirtilmektedir." dedi.

        "KİMYASAL SİLAH KULLANILDIĞI İDDİASI GÜÇLENİYOR"

        Ölenlerin bedenlerinin vücut bütünlüğünün bozulmadığı, hayatını kaybedenler üzerinde ateşli silah izine rastlanmadığı; basına yansıyan görüntülerde kimi insanların boğularak hayatlarını kaybettiğinin görüldüğüne işaret eden Bol, "Bu emareler saldırılarda kimyasal silah kullanıldığı iddialarını güçlendirmektedir." ifadelerini kullandı.

        Geçen yıl Baas rejiminin, başta Halep olmak üzere Suriye’nin farklı bölgelerinde kimyasal silah kullandığının iddia edildiğine dikkat çeken Bol, "Bu iddiaları araştırmak üzere BM Suriye’ye bir heyet göndermişti. Kimyasal silah kullanımına ilişkin önceki iddiaları araştırmakla görevli BM heyetinin ülkede incelemelerde bulunduğu sırada yeni bir kimyasal saldırının gerçekleştirilmiş olması dikkate değerdir. BM heyeti henüz Suriye’de iken, delillerin karartılması ve yok edilmesi ihtimaline karşı biran önce bu iddiaları araştırmalı, iddialar doğru ise uluslararası sözleşmeler ve hukuk çerçevesinde insanlık suçu işleyen şüphelileri evrensel hukukun mekanizmalarına sevk etmelidir. Suriye’de içinden çıkılmaz bir noktaya gelen iç savaşın sivil hayata daha fazla zarar vermemesi için tarafların ve uluslar arası partnerlerinin biran önce bir araya gelmesi, siyasi sorununun eşitlik, adalet ve özgürlük ekseninde çözülmesi gerekmektedir." açıklamasını yaptı.

        Mazlumder’in kim tarafından ve hangi silahlarla gerçekleştirilmiş olursa olsun 600'den fazla insanın hayatına mal olan Gota katliamını nefretle kınadığını kaydeden Üstün Bol, sorumluların ve destekçilerin en kısa sürede uluslararası hukuk mekanizmalarına teslim edilmeleri gereğini vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası