Ege Postası
Geri

Megaupload'un kurucusu, Almanya'dan yardım istedi

İnternette telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Amerika’da yargılanmak üzere Yeni Zelanda’dan iadesi istenen Megaupload’un kurucusu Kim Dotcom, Almanya’dan yardım istedi.Kim Dotcom lakaplı Kim Schmitz, sahibi olduğu site üzerinden...
Megaupload'un kurucusu, Almanya'dan yardım istedi
Haberler / Dünya
8 Mayıs 2013 Çarşamba 15:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İnternette telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Amerika’da yargılanmak üzere Yeni Zelanda’dan iadesi istenen Megaupload’un kurucusu Kim Dotcom, Almanya’dan yardım istedi.

Kim Dotcom lakaplı Kim Schmitz, sahibi olduğu site üzerinden telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Yeni Zelanda’da tutuklanmış ardından da kefaletle serbest bırakılmıştı.

Halihazırda davası süren ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından illegal faaliyetler nedeniyle bu ülkedeki film ve müzik sektörüne yarım milyar dolara yakın zarar verdiği öne sürülen Alman internet korkası zor durumda.

Şimdiye kadar Yeni Zelanda’daki malikanesinde yaşayan Schmitz, nihayet Alman makamlarına başvurarak, ABD’ye iadesinin engellenmesini istedi.

Almanya’nın kuzeyindeki Kiel şehrinde 1974 yılında doğan Schmitz, avukatı aracılığıyla Başbakan Angela Merkel ve Alman Dışişleri Bakanlığı’na ricada bulundu.

Londra’da bulunan Schmitz’in avukatı, “Alman yasalarına göre bu ülke kendi vatandaşının haklarını korumakla mükelleftir.” diyerek, Schmitz’in içinde bulunduğu durumun ciddi olduğunu ima etti.

Alman internet korsanının Yeni Zelanda’daki evi Ocak 2012′de basılmış ve Megaupload adlı internet sitesi de kapatılmıştı. Ancak Schmitz, bu yıl başında Mega adı altından yeni bir internet sitesi açmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası