Ege Postası
Geri

Merkel, gençliğinde komünistlere yakınmış

Almanya’da piyasaya yeni çıkan bir kitap Başbakan Angela Merkel’in Doğu Almanya hayatıyla ilgili ilginç ayrıntılara yer verdi. Kitapda; Doğu Almanya kökenli Alman başbakanın gençliğinde dönemin komünist yönetimine yakın durduğu iddia...
Merkel, gençliğinde komünistlere yakınmış
Haberler / Dünya
10 Mayıs 2013 Cuma 14:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya’da piyasaya yeni çıkan bir kitap Başbakan Angela Merkel’in Doğu Almanya hayatıyla ilgili ilginç ayrıntılara yer verdi. Kitapda; Doğu Almanya kökenli Alman başbakanın gençliğinde dönemin komünist yönetimine yakın durduğu iddia edildi.

‘Angela M.’nin İlk Hayatı’ başlığını taşıyan kitap, Bild gazetesi redaktörlerinden Ralf Georg Reuth ve Welt redaktörü Günther Lachmann’ın imzasını taşıyor.

Yazarlar, Merkel’in gençlik yıllarında Doğu Almanya’da (DDR) hakim olan komünist rejime şimdiye kadar bilinenden daha yakın olduğunu ve bazı kurumlarında görev yaptığını öne sürüyorlar.

KOMÜNİST REJİME DAHA YAKINDI

Kitapta; Merkel’in 1981 yılında FDJ’nin Ajitasyon ve Propoganda Sekreterliğini yaptığı öncesinde de DDR Bilimler Akademisi’nde komünist yönetime yakın çalışmalarda bulunduğu ifade ediliyor.

Kitap, ayrıca Merkel ‘reformcu komünist’ olarak tanımlanırken, Alman başbakanının siyasete duvarın yıkılmasından hemen önce 1989 yılında Hıristiyan Demokrat Parti’ye geçişiyle başlamadığını, siyasi faaliyetlerinin daha öncesine dayandığını iddia etti.

Merkel’in bazı siyasi faaliyetlerini özgeçmişinde gizlediği anlatılırken, şahitlerin daha sonra kitabın yazarlarına verdikleri mülakatlarda bunların ortaya çıktığına işaret ediliyor.

MERKEL SİYASETTE NEDEN HIZLI YÜKSELDİ'

Söz konusu kitap diğer yandan, Merkel’in hızlı bir şekilde siyasette yükselmesine ve Berlin Duvarı’nın 1989′da yıkılmasından sadece 15 ay sonra bakan olmasının perde arkasına da ışık tutuyor.

“Neden böyle bir şey oldu bilmiyoruz ama Merkel’i kollayanların varlığı kesin.” diyen yazarlar, Şansölye’nin siyasete “birilerinin telkiniyle” girdiğini kaydediyor. Kitapda Merkel’i siyasete “ısındıran” isimlerden de bahsediliyor.

Kitabın yazarları Reuth ve Lachmann, eserlerini kaleme alırken Başbakan Angela Merkel’e de ulaşmaya çalıştıklarını ancak Merkel’in bu teklife sıcak bakmadığını kaydettiler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası