Ege Postası
Geri

Microsoft'tan açıklama geldi: Temel sorun çözüldü

Microsoft, CrowdStrike yazılım güncellemesinden kaynaklanan küresel IT kesintisinin temel nedeninin 'düzeltildiğini' açıkladı. Ancak bazı Microsoft 365 uygulamaları ve hizmetlerinde sorunlar hâlâ devam ediyor.
Microsoft'tan açıklama geldi: Temel sorun çözüldü
Haberler / Güncel
19 Temmuz 2024 Cuma 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Microsoft, CrowdStrike Falcon Sensor yazılımına yapılan son güncellemeden kaynaklanan Windows 365 Cloud PC'lerdeki sorunun temel nedeninin düzeltildiğini doğruladı. Ancak, bazı Microsoft 365 uygulamaları ve hizmetleri hâlâ etkilenmeye devam ediyor.

'TEMEL SORUN ÇÖZÜLDÜ'

Microsoft 365 Durum hesabı, X platformunda yaptığı paylaşımda, "Temel sorun düzeltildi, ancak bazı Microsoft 365 uygulamaları ve hizmetlerini etkilemeye devam eden artçı etkiler var. Ek rahatlama sağlamak için ek hafifletmeler yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha önce, CrowdStrike'ın Başkanı ve CEO'su George Kurtz, kesintinin "bir güvenlik ihlali veya siber saldırı" olmadığını belirtti. Yaygın olarak görülen Mavi Ekran (BSOD) sorunu, dünya genelinde bankalar, hava yolları, TV medya kuruluşları, süpermarketler ve birçok sektörde operasyonları aksattı.

NE OLMUŞTU?

CrowdStrike Falcon Sensor ve Windows 365 Cloud'a yapılan son yazılım güncellemesi, sistemlerde beklenmedik sorunlara yol açarak, özellikle Microsoft 365 hizmetlerini etkilemişti. Bu kesinti, bankalar, hava yolları, TV medya kuruluşları ve süpermarketler gibi birçok sektörde önemli operasyonel aksamalar yaratmıştı. (CUMHURİYET)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası