Ege Postası
Geri

Mimar Sinan İzmir'de anıldı

EŞSİZ eserler yapan Mimar Sinan, ölümünün 427'nci yılında, İzmir'deki Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan heykeli başında alındı.
Mimar Sinan İzmir'de anıldı
Haberler / İzmir
9 Nisan 2015 Perşembe 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Anma törenine katılan Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topal ve yönetim kurulu üyeleri, Mimar Sinan'nın heykeline çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu. İzmir Mimarlar Odası Başkanı Hasan Topal, burada yaptığı konuşmada, Mimar Sinan gibi ayrıcalıklı ve eşsiz yaratıcılığa sahip bir dehanın ürettiği eşsiz yapılara sahip Türkiye'de, bugün yaşananlara bakıldığında, mimarlık adına, yapı sanatı adına, kentleşme, planlama adına ortaya konan gelişmeleri kaygıyla, endişeye ve üzüntüyle izlediklerini söyledi. Topal, "Kentleşme alanı ve planlama süreci, daha iyi bir gelecek ve yaşam kalitesi, yüksek insan yerleşmeleri yaratma amacından çok, akla ve bilme uymayan, kentleri, tarım alanlarını, orman alanlarını, kıyıları, kültür mirası alanlarını, kısaca bütün değerlerimizi tüketircesine, acımasızca ve geriye dönüşü mümkün olmayan bir tahribat aracı olarak uygulanmaktadır. Gerçek anlamda üretmeyen, istihdam yaratmayan ve hakça bölüşmeyen bir ekonomik yapının ve kent toprağının rantına, yağmalanmasına dayanan kentleşme poltikalarının sürdürebilir olmadığını, olamayacağını yüksek sesle belirtmek zorundayız. Büyük usta ve bilge sanatçısı Mimar Sinan'ı yarattığı çok güçlü mimarlık eserleriyle kültürümüze ve dünya uygarlık tarihine yapmış olduğu katkıları nedeniyle ölümünün 427'inci yılında saygıyla anıyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası