Ege Postası
Geri

“Mini Dünya Kupası” Almanya’ya gitti

İzmir, bir uluslararası spor organizasyonunu daha başarıyla gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan “One Nation Cup 2013 Futbol Turnuvası” oynanan final maçlarıyla tamamlandı. Kupaları Almanlar toplasa da, kazanan dostluk oldu.
“Mini Dünya Kupası” Almanya’ya gitti
Haberler / Spor
24 Mayıs 2013 Cuma 15:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Dünya gençlerini barış teması altında buluşturmak amacıyla İzmir’in “kardeş kenti” Bremen’in 2006 yılından itibaren düzenlenmeye başladığı 15 yaş altı sporculara yönelik “One Nation Cup” (Tek Ulus Kupası), bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Organizasyonda ilk günden bu yana Türkiye’yi temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk kez ülkemizde gerçekleşen turnuva kapsamında 9 ülkeden 14 takımı ağırladı. Son gün oynanan final maçlarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bremen Belediye Başkanı Jens Böhrnsen ve Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Margit Häberle ile birlikte izledi. Kaynaklar’daki Bucaspor Tesisleri’ndeki maçlar sırasında sahada zevkli ve çekişmeli mücadeleler sergilenirken, tribünlerde de takımlarını destekleyen taraftarların oluşturduğu renkli görüntüler vardı.



Almanlar kupalara ambargo koydu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “One Nation Cup 2013” finallerinde bu yıl Almanya fırtınası esti. Werder Bremen’in altyapı takımları, kızlar ve erkekler kategorilerinin her ikisinde de şampiyonluğa ulaştı. Erkeklerde ülkemiz adına mücadele eden Bucaspor ise ikinci olarak, şeref kürsüsüne çıkmayı başardı. Temsilcimiz final maçında Werder Bremen karşısında 4-0 mağlup olsa da, maç sonunda tüm oyuncularımız kazanan rakiplerini centilmence tebrik etti.

Kızlarda da şampiyonluğa ulaşan Alman takımı, finalde karşılaştığı İsviçre’yi normal süresi 1-1, uzatma dakikaları 2-2 tamamlanan mücadele sonunda penaltı atışlarıyla devirdi. Şampiyonlara kupalarını, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bremen Belediye Başkanı Jens Böhrnsen verdi.

Turnuvada ilk üç sıra şöyle oluştu:

Erkekler

1- Almanya 2- Türkiye 3- Yeni Zelanda

Kızlar


1- Almanya 2- İsviçre 3- Japonya


İzmir’in 2 şampiyonluğu var


“One Nation Cup Futbol Turnuvası” Almanya’nın Bremen Belediyesi tarafından, tüm kültürel, etnik, politik ve dini engellerin futbol yoluyla kaldırılması amacıyla düzenleniyor. Kuruluş aşamasından bu yana Türkiye’yi İzmir Büyükşehir Belediyesi temsil ediyor. Turnuvalarda ülkemiz adına İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği herhangi bir kulüp veya çeşitli kulüplerden seçme takımlar ter döküyor. Ancak takımlar, turnuvalarda öncelikle ülkelerinin adlarıyla anılıyor. Önceki yıllarda kentteki çeşitli kulüplerden seçilen sporcularla Türkiye’yi temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2008 yılında Güney Afrika Cumhuriyeti’nde, 2011 yılında da Almanya’da düzenlenen turnuvalarda şampiyonluğa ulaşmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası