Ege Postası
Geri

Miró sergisi uzatıldı

Dramalılar Köşkü Bornova Kent Arşivi ve Müzesi’nde Ünlü İspanyol Ressam Joan Miró’nun eserlerini sanatseverle buluşturan sergi yoğun ilgi nedeniyle uzatıldı. Miro’nun 40 eserinden oluşan ‘Düşlerimin rengi’ adlı sergi, 20 Ağustos’a kadar ziyaret edilebilecek
Miró sergisi uzatıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Temmuz 2013 Cuma 09:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Bornova Belediyesi’nin ‘Sürrealizmi dünyaya sevdiren sanatçı’ olarak tanınan İspanyol ressam Joan Miró'nun eserlerini İzmirlilerle ilk kez buluşturduğu sergi yoğun ilgi nedeniyle uzatıldı. Uluslararası Homeros Festivali kapsamında Dramalılar Köşkü Bornova Kent Arşivi ve Müzesi’nde 27 Mayıs’ta kapılarını açan serginin son günü 14 Temmuz’dan 20 Ağustos’a alındı. Joan Miró”nun, 1950 ile 1977 yılları arasında yaptığı 40 adet resminden oluşan; “Düşlerimin Rengi” adını taşıyan sergi ücretsiz olarak gezilebiliyor.

Kültür ve sanata duyarlı İzmirlilerin sergiye büyük ilgi gösterdiğini belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ‘‘Yoğun ilgi gören sergiyi uzatma kararı aldık. Sanatın her dalına gönül verenlerin ve sanatçıların mekanı haline gelen Bornova Kent Arşivi ve Müzesi Dramalılar Köşkü böylesi önemli sergilere ev sahipliği yapmaya devam edecek’’ dedi.

Joan Miró Kimdir'

İmge niteliğinde kullandığı küçük köşeli biçimler ve çizgilerden oluşturduğu gerçeküstücü yapıtlarıyla tanınan Joan Miró, 1893 yılında Barcelona’da doğdu, İlk sergisini 1918′de Barcelona’da açtı. 1919′da Paris’e yerleşti. Picasso ile tanıştı ve öncü sanatçılarla, Paris Dadacıları ile ilişki kurdu. 1924′de yayımlanan ilk Gerçeküstücü Bildirge’yi imzaladı, 1941′de yapıtları ilk kez New York’ta sergilendi. 1944′de seramik çalışmalarına başladı. 1960′ta yeniden resme ağırlık verdi. Avrupa’nın çeşitli kentlerinde toplu sergiler açtı. 1975′de, dostu mimar Jose Luis Sert’in tasarımıyla Barcelona yakınlarındaki Montjuic’te adı’­na bir müze yapıldı. İspanyol Sanatçı 1983 yılında 100 yaşında hayata gözlerini yumdu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası