Ege Postası
Geri

Mısır’daki darbe ve katliam New York’ta kınandı

Mısırlılar New York’ta düzenledikleri gösteride ülkelerinde yaşanan kanlı darbe ve katliamı kınadı. Türklerin de destek verdiği protestoda çok sayıda Türk bayrağı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sevgi ifade eden pankart dikkat çekti....
Mısır’daki darbe ve katliam New York’ta kınandı
Haberler / Dünya
21 Ağustos 2013 Çarşamba 10:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mısırlılar New York’ta düzenledikleri gösteride ülkelerinde yaşanan kanlı darbe ve katliamı kınadı. Türklerin de destek verdiği protestoda çok sayıda Türk bayrağı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sevgi ifade eden pankart dikkat çekti.

New York Şehri’nin en tanınmış toplanma alanlarından olan Times Meydanı’nda (Suqare) başlayan protesto gösterisi Mısır’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği önünde son buldu. Times Meydanı’nda toplanan kalabalık burada darbe yönetimine ve darbeyi darbe olarak nitelemeyen ABD, BM, Avrupa Birliği (AB) ile Körfez ülkelerine tepki gösterdi. Geçen hafta Mısır polisinin kanlı baskınında yaşanan katliama tepki gösteren protestocular, ülke tarihinde demokratik seçimle ilk defa göreve gelmiş Muhammed Mursi lehine sloganlar attı.

Darbeyi gerçekleştiren Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi’nin er ya da geç gideceğini belirten portestocular, ABD Başkanı Barack Obama’dan demokrasiye sahip çıkmasını istedi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry aleyhinde sloganlar atan göstericiler taşıdıkları dövizlerde, "Mısır’daki katliamı durdurun. Demokrasi istiyoruz. Sisi, Mısır’ın Pinochet’si. Mısır’a katliamda kullanacağı malzemeler vermeyin. ABD Mısır’a askeri yardımı durdur. Mısır’da insanların oyları geçmez." ifadeleri yer aldı.

Ellerinde çok sayıda Türk bayrağı sallayan protestocular, Başbakan Erdoğan için de, "Mısır’daki darbeye darbe diyen tek lider. Türkiye’nin Başbakan’ı Erdoğan’a Müslüman Kardeş ve kız kardeşlerden selam olsun." yazılı döviz taşıdılar. Gösteriye Türkler de destek verdi.

İki bine yakın gösterici polis kortejinde Mısır Daimi Temsilcilik binasına ulaşabilmek için ünlü 42. sokakta yaklaşık 2 kilometre yürüdü. ‘Demokrasi ve İnsan Hakları için Mısırlı Amerikalılar’ adlı kuruluş tarafından organize edilen gösterinin önümüzdeki Cuma Mısır’ın BM Daimi Temsilciği önünde tekrarlanacağı duyuruldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası