Ege Postası
Geri

Rusya’da ayılar sel baskınından helikopterle kurtarıldı

Rusya Acil Durum Bakanlığı’na ait kurtarma ekipleri, Uzak doğu bölgesinde sular altında kalan tatil beldesinde bulunan kafeste tutulan iki ayıyı özel bir operasyonla kurtardı.Son 120 yılın en büyük sel felaketlerinin yaşandığı Amur Bölgesi’nde...
Rusya’da ayılar sel baskınından helikopterle kurtarıldı
Haberler / Dünya
20 Ağustos 2013 Salı 14:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya Acil Durum Bakanlığı’na ait kurtarma ekipleri, Uzak doğu bölgesinde sular altında kalan tatil beldesinde bulunan kafeste tutulan iki ayıyı özel bir operasyonla kurtardı.

Son 120 yılın en büyük sel felaketlerinin yaşandığı Amur Bölgesi’nde kafeste tutulan iki ayı 800 metre kadar yüksek bir alana yerleştirildi.

Zelyonaya tatil bölgesi direktörü Grigori Nikişin basına yaptığı açıklamada, “Biz ayılar için yüksekte özel bir alan oluşturduk. Bir de bakıcı kiraladık. Su seviyeleri düşene kadar onları orada besleyeceğiz. Sonra da tatil bölgesine getireceğiz.” dedi.

Ayıların helikopterle seyahatlerinde sağlıklı kalabilmeleri için sakinleştirici verildi. Ayıların su ile kaplı kafeste iki haftadır yaşam mücadelesi verdiği belirtiliyor.

Ayılar daha önce de ödenek yokluğu nedeni ile zor durumda olan yerel bir hayvanat bahçesinden Zelyonaya tatil kampına getirilmişti.

Rusya’nın uzak doğu bölgesinde Amur nehrinde sular yükselmeye devam ediyor. Suların 7 metreye ulaşması durumunda bölgeden en az 100 bin kişinin tahliye edilmesi gerekecek. Acil Durum Bakanlığı görevlileri şimdiden 30 bine yakın kişiyi tahliye etmiş durumda.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası