Ege Postası
Geri

Mogadişu değil Konak!

Son dönemlerde İzmir’in kanayan yarası haline gelen işporta tezgahları ve seyyar satıcılar bu sefer Konak’ı mesken tuttu. Kentin göbeğinde yok artık dedirten manzaraların altına imza atan seyyar satıcılar, kurdukları tezgahlar ile yaya yolları ve kamusal alanları işgal ederken, İzmir’in geldiği sosyal ve ekonomik durumu da çarpıcı şekilde gözler önüne serdi.
Mogadişu değil Konak!
Haberler / İzmir
2 Temmuz 2014 Çarşamba 12:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Son aylarda kent merkezindeki vatandaşların ve esnafın başlıca şikayet konusu haline gelen işporta tezgahlarına kalcı çözüm için düğmeye basan resmi makamların başta Kemeraltı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Çankaya’da üst üste gerçekleştirdiği operasyonlar sonrasında sona eren seyyar çilesi ve kaldırım işgalleri Konak Meydanı’nda yeniden baş gösterdi.
 
 
KENTİN GÖBEĞİNDE SEYYAR İŞGALİ!
Günde on binlerce kişinin gelip geçtiği İzmir Valiliği, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi önündeki Konak Meydanı yine seyyar satıcılara kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve emniyet birimleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında kalıcı çözüm getirilen işporta tezgahları, akşam mesai saatlerinin bitimi ile birlikte Konak’ta yeniden kurulmaya başlandı. Gecenin ilerleyen saatlerinde kebap kokuları ve pantolon satan seyyar satıcıların bağrışmaları ile inleyen Konak’ın geldiği hal ise İzmirlilerden büyük bir tepki toplamaya başladı.
 
İŞPORTA TEZGAHLARI KIBRIS ŞEHİTLERİ CADDESİ’NDEN KONAK’A TAŞINDI
Akşam saatlerinde Konak Meydanı’ndan başlayarak, Bahribaba Otobüs Terminali üzerinde işporta tezgahı açan onlarca seyyar satıcı, zabıta ekiplerinin de yokluğunu fırsat bilerek, son günlerde kamunun ortak kullanımı olan kaldırımları ve yolları fütursuzca işgal etmeye başladı. “Bizde yok yok” diyerek tezgah açan işportacı ve seyyar satıcılar, A’dan Z’ye yüzlerce çeşit ürünü yollarda sergilerken, yürüyecek yol dahi bulamayan vatandaşlar ise ortaya çıkan manzara karşısında isyan etti.
 
MİDYE DE VAR, PARFÜM DE VAR…
Yaşanan denetim eksikliğini de gözler önüne seren işporta tezgahlarında gıdadan giyim ürünlerine birçok kayıt dışı ürüne de rastlanırken, midye, çiğ köfte, kebap, çanta, toka, kitap, parfüm, şampuan, deterjan, pantolon, saat, kemer, telefon, eşarp, elbise gibi sayısız malzeme de kentin geldiği sosyal ve ekonomik duruma da çarpıcı şekilde gösterdi. Hava kararmadan önce Konak’a akın eden onlarca seyyar satıcı tarafından koliler dolusu ürün de söz konusu alana taşınırken, gecenin ilerleyen saatlerinde ise kentin en işlek noktasında Mogadişu’yu aratmayan görüntüler yaşanmaya başladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası