Ege Postası
Geri

Mutlu'dan teşvik paketi değerlendirmesi

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı teşvik paketini değerlendiren İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, çekte karekod uygulamasını, ticari araçlardaki ÖTV'nin ödenmemesini ve Bağ-Kur'da esnaf için yapılan düzenlemeleri memnuniyetle karşıladıklarını söyleyip, "Esnaf için bayram hediyesi oldu" dedi. Mutlu'dan teşvik paketi değerlendirmesi:
Mutlu'dan teşvik paketi değerlendirmesi
Haberler / Ekonomi
6 Temmuz 2016 Çarşamba 10:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı teşvik paketiyle, önemli düzenlemelere gidildi. Esnaf için yapılan düzenlemelere göre, taksi, dolmuş, minibüs, belediye ve halk otobüsü sahipleri araçlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek, esnaf kredi kullanımında gayrımenkuller dışında menkulleri de teminat gösterilebilecek, 110 bin esnafın 392 Lilyon TL'lik temerrüt faizinin tamamı silinecek, borcun sadece anaparası ödenecek ve Bağ-Kur’a dahil olan işverenlere zamanında prim ödenmesi halinde yüzde 5 indirim verilecek. Teşvik paketini, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, değerlendirdi. 

"BÜYÜK MEMMUNİYETLE KARŞILADIK"

Kendilerini yakından ilgilendiren tedbirler alındığını söyleyen İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, "Büyük memnuniyetle karşıladık. Bizi bire bir ilgilendiren düzenlemeler var. Yüzde 5 Bağ-Kur primini sürekli eksiksiz ödeyenlere indirim var. Bu talebimiz yerini bulmuş. Toplu taşımada S plaka, M plaka ve T plakalara teşvikler var. Araç yenilenmesi halinde ÖTV indirimi olacak. Araçlarımızı yenilemede zorlanıyorduk şimdi insanların rahat ulaşımını sağlayabilecekleri güzel araçlar alıp halkın hizmetine sunabiliriz. Kredilerin temininde kolaylıklar var. Menkul mallar da ipotek olarak verilebilecek. Süreli teşvikler oluşacak, bunlar çok önemli. İş sağlığı ile ilgili maddeler var. İş sağlığı ve güvenliğinde bir yıl öteleme olacak. İşyeri uzmanlığı ve doktor temini gerekli, bir işçi çalıştıran işlerinde bile doktor gerekliydi, belki bir yıl ertelenebilir" dedi. 

Kendileri için hayati düzenlemelerin yapıldığını da vurgulayan Zekeriya Mutlu, "Bütün tedbirlerin hepsi bizleri ilgilendiriyor. Çekte karekod uygulaması çok önemli. Çekin güvenirliğini cep telefonnudan okutacaksın. Biz çekin sigortalı olmasını istiyorduk. Çeki veren ve alan insanın çek konusunda endişesi olmaması lazım. Bunu sigorta edebilmeli. Aslında çekin çözümü o, ama bunun için de bir fon gerekli tam istenilen çözüm için. Biz düzenlemeleri çok olumlu karşılıyoruz. Başbakana teşekkür ediyoruz. Genelde baktığımız zaman tüm tedbirler esnafa yansıyacak tedbirlerdir. En hayati olan çekte karekod, ticaride ÖTV indirimi ve Bağ-Kur'da yüzde 5 indirim. Bayram müjdesi oldu" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası