Ege Postası
Geri

Namus cinayetinde yargı kararını verdi

İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde annesiyle ilişkisi olduğunu öne sürdüğü 25 yaşındaki Sinan Poyraz'ı, berber dükkanında pompalı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 20 yaşındaki Ozan A.'e 15 yıl, kendisine yardım etmekle suçlanan Savaş D.'a 12.5 yıl hapis cazası verildi. Toplam 7 sanıktan biri hakkında verilen 1 yıl 8 aylık hapis cezasıyla ilgili hükmün açıklanması geri bırakılırken, 4'ü beraat etti.
Namus cinayetinde yargı kararını verdi
Haberler / 3. Sayfa
18 Ocak 2013 Cuma 14:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Olay, 17 Aralık 2011 tarihinde 1639 Sokak'taki bir berber dükkanında meydana geldi. İddiaya göre Ozan A., annesi A.A. ile ilişkisi olduğunu iddia ettiği Sinan Poyraz'ı kuaförde tıraş olurken pompalı tüfekle ateş edip öldürdü. Kaçan A., 15 gün sonra polis tarafından suç ortakları olduğu öne sürülen 6 kişi ile birlikte yakalandı. Adliyeye sevk edilen sanıklardan Ozan A. ile Savaş D. tutuklanırken, diğer 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında dava açıldı.

'ARABAYI ANNEMİN ALDIĞINI SÖYLEYİNCE DELİYE DÖNDÜM'

İzmir 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına öldürülen Sinan Poyraz'ın babası Nihat Poyraz, tutuklu sanıklar Ozan A., Savaş D. tutuksuz olan Ümit A., Burhan G., Ayhan D., Nimet A.ve Alpay D. ile tarafların avukatlar katıldı. Duruşmada son sözleri sorulan sanıklardan cinayet zanlısı Ozan A., "Neticede bir insanın canına kıydım ve pişmanım" dedi. A. şöyle devam etti:
"Sinan'ın annemle ilişkisi olduğunu öğrendim. Bunun yanında bir de otomobil aldığını duyunca çılgına döndüm. Arkadaşlarımın yanında da arabayı annemin aldığını söyledi. Bunları duyuncu deliye döndüm. Onu her yerde aramaya başladım. Berber dükkanında olduğunu öğrendim. İçeri girince bana karşı alaycı tavırları devam etti. Ben de korkutmak amacıyla ateş ettim." Diğer sanıklar ise üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. 
Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından, sanıklardan Ozan A. ile ona yardım ettiği belirtilen Savaş D.ı önce ömürboyu hapse mahkum etti. Ardından suçun 'ağır tahrik' altında işlediğini belirtip, A.'in cezası 15 yıl, D.'ınki ise 12 yıl 6 ay hapse indirildi. Tutuksuz sanıklardan Ümit A.'ı da 1 yıl 8 ay hapse çarptıran mahkeme heyeti, hükmün açıklanmasını ise geri bıraktı. Azmettirici olmakla suçlanan diğer sanıklar Burhan G., Ayhan D., Nimet A. ve Alpay D. ise beraat etti.
Poyraz ailesinin avukatı Mehmet Şahin, "Karar sanıkların lehine oldu. Mahkeme haksız tahrik ve iyi hal indirimlerini çok yüksek uyguladı" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası