Ege Postası
Geri

Polisten terör örgütüne darbe

İzmir, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı olarak başlatılan operasyonda terör örgütü DHKP-C'ye üye oldukları öne sürülenlere şok baskın yapıldı. Operasyonun İzmir ayağında 17 kişi gözaltına alındı.
Polisten terör örgütüne darbe
Haberler / 3. Sayfa
18 Ocak 2013 Cuma 09:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-İZMİR'in de aralarında bulunduğu 7 ilde, terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon düzenlendi. İzmir'deki operasyon kapsamında 17 kişi gözaltına alındı. Bir süredir, Türkiye'nin çeşitli illerinde eylemler düzenleyen terör örgütü DHKP-C'ye yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Terör Daire Başkanlığı'nın koordinesinde çalışma başlatıldı. Polisin çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bu sabah erken saatlerde, İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu diğer illerin yanı sıra İzmir'de de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda, İzmir'de 17 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü üyesi oldukları ileri sürülen şüpheliler, İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Şüphelilerin evlerindeki aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, CD ve belge ele geçirildi. Bu belgelerin incelenmesi ve şüphelilerin vereceği ifadeler doğrultusunda yeni gözaltıların olabileceği belirtildi.

SUİKAST HAZIRLIĞI İDDİASI

İzmir'de, terör örgütü DHKP- C'ye yönelik düzenlenen operasyonun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. İzmir'de yaklaşık bir yıldır sürdürülen teknik ve fiziki takibin ardından 20 adrese, 500 polis baskın yaptı. Gözaltına alınan 17 kişi arasında iki öğretmen, belediye park ve bahçeler işçisi ile üniversite öğrencilerinin bulunduğu öğrenildi. 

Şüphelilerin, kentteki üst düzey kamu görevlileri ile polis ve askerlere yönelik suikast hazırlığında oldukları öne sürüldü.

KEŞİFTE GÖRÜNTÜLENMİŞLER

Şüphelilerin ayrıca, bombalı saldırı için bazı semtlerdeki polis merkezlerinin yakınlarında keşif yaptıkları, bu sırada da polislerce görüntülendikleri ortaya çıktı. Terör örgütü elemanlarının, İzmir'deki özellikle ABD temsilciliği gibi yabancı ülke temsilciliklerine yönelik de yine bombalı saldırı planları yaptıkları ileri sürüldü.

ŞİFRELİ MESAJLAR BULUNDU

Operasyon anını da saniye saniye kaydeden polis, Özgürlükler Derneği, Ege Gençlik Derneği, Temel Halklar Derneği ve Devrimci Alevi Komiteleri'nde de aramalar yaptı. Bu aramalar sırasında, gizli bölmelerde çok sayıda flash belleklerin yanı sıra şifreli notlar da ele geçirildi. 

Örgüt elemanlarının, özelilkle Ege Bölgesi'ndeki illerde, eleman kazanmak için 'zeybek' ve 'efelik' figürlerini kullandıkları, bu kişilerin de egemen güçlerle, haksızlık yapanlarla mücadele ettikleri anlatılarak gençlerin örgüte girmesini sağlamaya çalıştıkları bilgisi edinildi. Bu görüşlerin anlatıldığı çok sayıda derginin basıldığı da aramalar sırasında ortaya çıktı.

KADIN SORUMLU ARANIYOR

Operasyon anında basılan adreslerde bulunamayan örgütünün sözde Ege Bölge sorumlusu Selda B., Ege Gençlik Derneği yöneticisi D.K. ve Özgürlükler Derneği yöneticisi S.K. da aranıyor.

AVUKATLARDAN GÖZALTILARA TEPKİ

Operasyonun ardından, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi üyesi yaklaşık 50 avukat İzmir Adliyesi C Blok önünde toplandı. Grup adına açıklamayı ÇHD İzmir Şube Sekreteri Avukat Nergiz Tuğba Aslan yaptı. Aslan, ÇHD'nin 1974 yılında kurulduğunu, o günden beri, karakollarda, cezaevlerinde, hukuk, adalet ve insan hakları için sürdürdüğü mücadeleden asla vazgeçmediklerini dile getirdi. 

Yapılan operasyonla İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay, eski şube başkanlarından Serhan Arıkanoğlu ve Efkan Bolaç, Şube Sekreteri Güçlü Sevimli, üyeler Barkın Timtik,  Ebru Timtik, Naciye Demir, Oya Aslan, Güray Dağ, Günay Dağ ve Gülvin Aydın; ÇHD Ankara Şube yöneticisi Betül Vangölü Kozağaçlı'nın gözaltına alındığını söyleyen Aslan, "Genel Başkanımız Avukat Selçuk Kozağaçlı ve isimlerini henüz öğrenemediğimiz birçok avukat arkadaşımız hakkında da yakalama ve arama kararı bulunduğu öğrenilmiştir" dedi.

Aslan, İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'nin yasadışı komplosunun açığa çıkarıldığını ve 'böcek' denilen bir dinleme ve kamera kayıt cihazının bulunduğunu öne sürerek, "Terörle Mücadele Şubesi, yine bu komplo çerçevesinde, avukatlar aleyhine, etkin pişmanlıktan yararlananların ağzından ifadeler almış, meslektaşlarımızın fotoğraflarını fiş kayıtları arasına koyarak, teşhis ettirmiştir. Saldırıların muhatabı aynı zamanda derneğimizin yönetici ve üyelerinin şahsında son dönemlerde toplumsal muhalefetin tüm dinamiklerinin siyasi iktidar karşısında avukatlığını üstlenen Çağdaş Hukukçular Derneği'mizin kendisidir. Toplumsal muhalefet, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da avukatsız kalmayacaktır" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından 'Özel yargılama terörüne son', 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları atan grup dağıldı.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası