Ege Postası
Geri

Necat Yılmaz: 'Böyle bir etkinlik ilk defa yapılmış ve başarıya ulaşmıştır'

Karşıyaka Ahmet Priştina Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Balkanlar’ın dünü, bugünü, yarını” adlı etkinliğe, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Dernekleri yöneticilerinin yanı sıra, Gazi Üniversitesi Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, 21’inci Dönem İzmir Milletvekili Kemal Vatan, MHP MYK Üyesi Özcan Pehlivanoğlu katılım gösterdi
Necat Yılmaz: 'Böyle bir etkinlik ilk defa yapılmış ve başarıya ulaşmıştır'
Haberler / İzmir
2 Ekim 2013 Çarşamba 13:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Etkinlikte, Balkanlar’ın geçmişten bugüne tarihi gelişimi ve mevcut durumu, bölgede yaşayan Türk ve Müslüman azınlığın yaşadığı zorluklar, Bosna Savaşı’nın meydana geldiği dönem, bölge halkı ile Türkiye’nin günümüzdeki sosyal ve ekonomik ilişkileri ile dayanışması masaya yatırıldı. Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Dernekleri Genel Başkanı Necat Yılmaz konuşmasında şunları söyledi.:



ATATÜRK MİLLİYETÇİSİ BİR ADAMIM
“Öncelikle bu mekanın kazanılması için yönetim kurulu olarak 9 yıllık bir mücadele verdik. Sonuçta amacımıza ulaştık. Derneğimize tahsis edilen bir bina ve müştemilatını kullanma yetkisi bizlere verildi. Belediye başkanı ve meclis üyelerine teşekkürü bir borç biliyorum.” “Bu panel bizim için çok önemliydi. Başarıya ulaştık. Bir şeyi özellikle belirtmek istiyorum, ben Atatürk milliyetçisi bir insanım. Ben Makedonların peşinden sürüklenmem. Gündemi bizim belirlememiz gerekir. Burada bir soru ile karşılaştım. “Niye Makedonca kursları vermiyorsunuz'” diye. Biz yıllar önce Makedonca kursları verdik. Yıllar önce Makedonca kursları açtık bu dernekte. Halk Eğitim Müdürlüğü ile temaslarda bulunduk. Bu temaslar sonrasında bir çok şeyler söylendi. Hangi millete bağlı insanlar olursa olsun, Kamil Başkan’ın da biraz önce belirttiği gibi, Makedonya’da kalan mallarımızın mülklerimizin iadesi konusunda ve Makedonya’dan göç etmiş insanların çifte vatandaşlığı konusunda yine Makedonya’daki siyasi iktidar tek bir adım bile atmamıştır. Bunu bir mücadele olarak görmenizi isterim. Şimdi demagoji yaparak bu güzel organizasyonu saptırmaya gerek yok. İdeolojik olarak da bu çalışmalar ideolojik boyutlarda yapılır. Bu eksende yapılacak çalışmalarda da her daim görev almaya hazırım. Böyle bir etkinlik ilk defa yapılmış ve başarıya ulaşmıştır. Hepinizi kutluyorum.”

BİZİM AMACIMIZ ÖRF VE ADETLERİMİZİ
“Makedonca kurlarına gelince, ben Makedonya Cumhuriyeti hükümetinin arkasından gitmeyeceğim. Ben Türkiye cumhuriyet devletinin şerefli, bir üyesiyim, vatandaşıyım. Bizim amacımız Makedonya’dan göç eden arkadaşlarımızın geldikleri noktada örf ve adetlerini yaşatmaktır. Bunu dışında yapacağımız şeyler ancak uluslararası anlamda yapılacak şeylerdir. Fakat şunu sizlere samimiyetle ifade ediyorum. Ben ilgili kişileri samimiyetle karşıladığım halde onların özellikle kamu yararına Makedonya göçmenlerine karşı özel tavırları vardı. Çünkü bizim insanlarımızın büyük bir çoğunluğu Türk bölgelerinden göç eden insanlar olduğu için. Onların politikasında Makedonca konuşmayan arkadaşlara yardım yoktur. Bunu da çok açık olarak söylüyorum. Bizim kalbimizin yarısı orada. Siyasi davranmıyoruz. Siyasi davransaydık, MHP’nin Merkez Yürütme Kurulu arkadaşlarımızı buraya davet etmezdik. Bizim amacımız, tarihimizi tekrar gençlerimize anlatabilmek, sevdirebilmek, yaşatabilmek. Bunun dışında dünyada ilk defa direnen ulus Türk ulusudur. Bağımsızlığı ve istikbali yolunda mücadele eden ulus Türk ulusudur. Bunu sağlayan da Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu suyun mecrasını değiştirmeye dönük herhangi bir hareket sonuç getirmeyecektir. Çökmeye ve yıkılmaya mahkumdur. Siyasi anlamda değişik siyasetlere mensup olmayabilir. Bizim amacımız tektir, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmesini engellemek, dilinin Türkçe olarak devam etmesini sağlamaktır.” 


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası