Ege Postası
Geri

Neşet Ertaş'ın mezarını kardeşi Ali Ertaş bakıyor

25 Eylül 2012 tarihinde vefat eden Neşet Ertaş'ın kabri, kardeşi Ali Ertaş tarafından sulanıp temizleniyor.         Ağabeyi öldükten sonra İzmir’de işsiz kaldığını ancak Kırşehir Belediye Başkanı...
Neşet Ertaş'ın mezarını kardeşi Ali Ertaş bakıyor
Haberler / Güncel
28 Temmuz 2013 Pazar 13:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
25 Eylül 2012 tarihinde vefat eden Neşet Ertaş'ın kabri, kardeşi Ali Ertaş tarafından sulanıp temizleniyor.

        Ağabeyi öldükten sonra İzmir’de işsiz kaldığını ancak Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci sayesinde çalışmaya başladığını söyleyen Ali Ertaş, "Kırşehir Bağbaşı Mezarlığı'nda babamın, annemin, kardeşimin (Neşet Ertaş) mezarlarını suluyorum, temizliyorum her gün. Bu duygunun kelimelerle anlatılması çok zor." dedi.

        İzmir’de Neşet Ertaş’la birlikte 13 sene yaşadıklarını, ağabeyi hayattayken verilen sözlerin vefat ettikten sonra yerine getirilmediğini vurgulayan Ertaş, şöyle devam etti: “İşte ben Kırşehir'den İzmir'e gideli 23 sene oldu. Ağabeyim Almanya’dan kesin dönüş yaptıktan sonra 13 sene beraber kaldık. Sonra ağabeyim vefat etti işte. Sonra beni işten çıkardılar. Boş gezdim İzmir'de. Daha sonra Kırşehir Belediyesi vasıtasıyla beni geçici de olsa mezarlığa verdiler. İnşallah kadroya da geçeceğim. Zaten devamlı annemin babamın mezarının yanındayım bakımını yapıyorum.”

        Ağabeyinin mezarını günlük 60-70 kişinin ziyaret ettiğini belirten Ali Ertaş, “Genellikle Türkiye içinden gelenler oluyor ama yurt dışından Avrupa'dan yani çok ülkeden geliyorlar. Genellikle gençler, öğrenciler çok geliyor. Ziyaretçi olmadığı gün olmuyor yani. Adamın ahdi varmış, cenazesine gelememiş, yetişememiş Sudi Arabistan'da kalıyormuş. Kendi türküsünü ona dinleteceğim demiş. Buraya geldi ağlayarak kendi türküsünü 4-5 dakika kadar dinletti sonra ağlayarak mezarlıktan ayrıldı.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası