Ege Postası
Geri

Numan Kurtulmuş'tan TÜSİAD'a ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’ı ziyaret etti. Ziyareti değerlendiren Kurtulmuş, TÜSİAD’ın, Türkiye’nin kalkınma sürecinde elini ve yüreğini taşın altına koyacağına inandığını...
Numan Kurtulmuş'tan TÜSİAD'a ziyaret
Haberler / Güncel
24 Nisan 2013 Çarşamba 14:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’ı ziyaret etti. Ziyareti değerlendiren Kurtulmuş, TÜSİAD’ın, Türkiye’nin kalkınma sürecinde elini ve yüreğini taşın altına koyacağına inandığını ifade etti.

Numan Kurtulmuş, TÜSİAD’ın Beyoğlu’ndaki genel merkezine giderek TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’ı ziyaret etti. Yılmaz ile Kurtulmuş’un görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü. Toplantıya TÜSİAD Genel Sekreteri Zafer Ali Yavan ile MÜSİAD’ın eski başkanı, aynı zamanda AK Parti MKYK üyesi Ömer Bolat da katıldı.

Yeni başkan seçilen Muharrem Yılmaz’a 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulunduklarını belirten Numan Kurtulmuş, “Sayın Yılmaz ile karşılıklı olarak Türkiye’nin ekonomik ve siyasi konuları üzerinde fikir alış-verişi üzerinde bulunduk. Biz yaptığımız faaliyetlerle ilgili görüşlerimizi anlattık. Bundan sonraki süreçte yapmış olduğumuz çalışmalar noktasında TÜSİAD’ın yıllardır ürettiği fikir doğrultusunda daha yakın bir temas içerisinde olacağız. Karşılıklı olarak Türkiye’nin 2023 ekonomik vizyonunun gerçekleştirilmesi için ne tür adımlar atılması gerektiği değerlendirmesi içerisinde olacağız.” dedi.

Türkiye’nin 2002 ile 2012 yılları arasındaki makroekonomik dengelerini başarmış durumda olduğunu kaydeden Kurtulmuş, “Türkiye, önümüzdeki 2013-2023 yılları arasında istikrarını mikro başarılarla sürdürmek zorundadır. Türkiye daha fazla marka değeri olan ve bölgeler arasındaki dengesizliği gideren bir ülke durumunda olmalıdır. Ekonomideki aktörlerin tamamı, kalkınma ajansı, üniversiteler ve diğer unsurların hem elini hem yüreğini taşın altına koymaları lazım. TÜSİAD’ın da bu süreçlerde elini ve yüreğini taşın altına koyacağına ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Kurtulmuş basın mensuplarının soruları üzerine toplantıda ‘yerli otomobil üretimi’ konusunun görüşülmediğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası