Ege Postası
Geri

Nusaybin'deki PKK mezarlığı tahrip edildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 43 PKK'lının gömüldüğü 'Agit Suruç' adı verilen mezarlık, kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi.Bagok Dağı Bendere mevkiindeki mezarların 2 gün önce tahrip edildiği öğrenildi.Bölgeleye giden BDP ve...
Nusaybin'deki PKK mezarlığı tahrip edildi
Haberler / Güncel
4 Eylül 2013 Çarşamba 17:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mardin'in Nusaybin ilçesinde 43 PKK'lının gömüldüğü 'Agit Suruç' adı verilen mezarlık, kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi.
Bagok Dağı Bendere mevkiindeki mezarların 2 gün önce tahrip edildiği öğrenildi.
Bölgeleye giden BDP ve İHD heyeti olaya tepki gösterdi. BDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın da katılımıyla Nusaybin'de protesto yürüyüşü düzenlendi.
Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, bölgede ciddi bir tepkinin oluştuğunu belirterek, "O cenaze sadece ailelerin değil Kürtlerindir. Ve halk kendisine ait hissettiği bu cenazelere yaklaşıma sessiz kalmaz, derhal özür dilenmelidir. İnsanımız bunu sadece cenazeye değil, kendisine de sahip çıkma meselesi olarak görür." dedi.
Devlet yetkililerinden halkı rahatlatacak bir açıklama yapmalarını isteyen Gökkan, "Bir yandan faili meçhul cinayetler için mezarlar açılırken, bir yandan da bu durumla karşılaşırsak güven sarsıcı bir sonuç doğurur.” ifadelerini kullandı.
BDP Mardin Milletvekili Erol Dora da olaya tepki göstererek hadisenin aydınlatılmasını ve faillerin bulunmasını istedi. Olayla ilgili resmi mercilerden şu ana kadar herhangi bir açıklama gelmedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası