Ege Postası
Geri

O son ısmarlamacılardan biri

İzmir'de 60 yıldır terzilik yapan Reşat Yoğurtçu, günümüzde herkes hazır giyime yönelse de eski alışkanlıklarını sürdüren müşterilerine takım elbise dikmeye devam ediyor.
O son ısmarlamacılardan biri
Haberler / İzmir
18 Ocak 2016 Pazartesi 12:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de artık ısmarlama kıyafet diken terzi sayısı çok az kaldı. Az kalan bu terziler arasında, elindeki mezura ile ölçü alıp kıyafet diken, "son ısmarlamacı"lardan olan, çıraklık ile başladığı bu işi 60 yıldır yapan Reşat Yoğurtçu da yer alıyor. Daha önceki işyeri Alsancak'ta olan ancak 1979 yılında Basmane semtine taşınan, bir zaman ünlülerin terzisi olan Yoğurtçu mesleğini yapmaya devam ediyor. Kentte ya da başka yerlerde yaşayan, ısmarlama kıyafet diktiren bazı İzmirlilerin müşterisi olmaya devam ettiğini belirten Yoğurtçu, "Artık insanlar günlük kıyafet olarak kumaş pantolon ve ceket yerine, hazırgiyim ürünleri olan kot ve mont türü giysileri giymeyi seviyor. Genç nüfusun tamamı hazır giyime yöneldi, ısmarlama dikimi bilmiyorlar bile. Günümüzde artık sağlıksız Çin kumaşları kullanılıyor. Bunlar hem sağlıksız hem de ömürleri uzun olmuyor. Ismarlama dikilen bir takım elbiseyi 30 yıldır kullanan müşterilerim var" dedi. 


Bir ısmarlama giysi için müşterinin en az üç kez provaya gelmesi gerektiğini belirten terzi Reşat Yoğurtçu, "Eskiden kente maça gelen İtalyan, Cezayir milli takımları, burada görev yapan yabancı subaylar takım elbise ısmarlarlardı. Hatta İzmir'i temsil eden futbol takımlarında oynayan futbolcular, maç galibiyeti için takım elbisesine iddaya girer, bunları da bana diktirirlerdi. Sağlığım el verdiğince bu işi yapmaya devam edeceğim. Zaten kente bu işi yapanların sayısı iki elin parmağı kadar kaldı" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası