Ege Postası
Geri

Ödemiş Belediyesi’nin katkılarıyla ilçede İntörn Ebe Eğitimi

Ödemiş Belediyesi, Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Devlet Hastanesi işbirliği ile ilçede İntörn Ebe Eğitimi uygulamasına başlanacak.
Ödemiş Belediyesi’nin katkılarıyla ilçede İntörn Ebe Eğitimi
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Aralık 2015 Çarşamba 10:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 Ege Üniversite'si Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Esin Çeber Turfan, Dekan Yardımcısı Doç.Dr.Birsen Karaca,Sağlık Bilimleri Dekan Yardımcısı Rabia Ektigenç ve Ödemiş Devlet Hastanesi Yöneticisi Ziya Yurdakonar 8 Aralık Salı günü Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem’i ziyaret etti.
Ziyarette,  İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İzmir Ödemiş Devlet Hastanesi ile Ödemiş Belediyesi arasında İntörn Ebe Eğitimi Uygulama Protokolü’nün yapılması kararlaştırılırken, 2016 yılında eğitime başlayacak olan Çocuk Gelişimi Bölümü (4 yıllık) hakkında görüşmeler yapıldı.
Yapılacak protokol, ebelik bölümü öğrencilerinin Ödemiş Devlet Hastanesinde 5 gün boyunca staj yapmaları, eğitim programları uygulamalarını kapsamaktadır.
 
Orman Teknikerliği Bölümü YÖK’ten onaylandı
İlçemizdeki üniversitelerin eğitim programlarında yeni bölümler açılması konusunda girişimlerini sürdüren Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem Ziraat Yüksekokulu’nda “Orman Teknikerliği” bölümünün açılması için YÖK’ten kararın çıktığını belirtti.
İlçede bir üniversite açılması konusunda girişimlerin yapıldığını ifade eden Başkan Mahmut Badem; “ Ödemiş’te bir üniversite açılması konusunda çalışmalarımız devam ederken, mevcut üniversitelerin eğitim programlarında yeni bölümler açılması konusunda girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bu çalışmalar kapsamında ilk olarak Ziraat Meslek Yüksek Okulu’nda “Veteriner Teknikerliği” (2 yıllık) bölümü açılmasını sağlamıştık. Daha sonra ilçe de uzun yıllarıdır eğitim veren fakat bu yıl son öğrencilerini mezun eden Sağlık Yüksekokulu yerine “Çocuk Gelişimi (4 yıllık) bölümü açılmasını sağladık. Ziraat Meslek Yüksek Okulu’nda Orman Teknikerliği bölümünün açılması YÖK tarafından onaylandı. 2016 yılında öğrenci almaya başlayacak. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile yaptığımız görüşmeler sonucunda da önümüzdeki günlerde Birgi’de mimari restorasyon bölümü açılacak” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası