Ege Postası
Geri

Öğrencilerden Baydemir'e anlamlı ziyaret

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü üyesi 30 öğrenci Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. Öğrenciler Diyarbakır’daki kültürel mirasın korunması konusunda bilinç yaratmak...
Öğrencilerden Baydemir'e anlamlı ziyaret
Haberler / Genel
16 Nisan 2013 Salı 17:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü üyesi 30 öğrenci Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti.


Öğrenciler Diyarbakır’daki kültürel mirasın korunması konusunda bilinç yaratmak için çaba sarf ettiklerini, surların etrafında temizlik kampanyaları yaparak, gençlerdeki duyarlılığı arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Gençler ayrıca kentteki yoksul kesim için işadamlarından yardım talep ettiklerini ve bu insanlara ulaştırdıklarını, engelliler için mavi kapak biriktirerek, 21 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine verdiklerini söyledi. Kültürel mirasın korunarak geleceğe aktarılmasında rol almak istediklerini söyleyen gençler, konuya ilişkin aktivitelere katılmak istediklerini ifade etti.

Baydemir de “Sadece yaptıklarımızdan değil yapma imkanına sahip olup da yapmadıklarımızdan da mesulüz” diyerek gençleri üstlendikleri sosyal sorumluluktan dolayı kutladı. Öğrencilik döneminin en keyifli ve verimli zamanlar olduğunu anımsatan Baydemir, mutlaka ana dillerinin yanı sıra yabancı bir dile hakim olmalarını önerdi. Baydemir bölgede yaşanan 30 yıllık çatışma sürecinin ardından oluşan sosyal ve politik yaraların sarılması için okullarında mezun olmalarının şart olduğunu söyleyerek, gençlerden toplum yararına aktivite içerisinde yer almalarını istedi. Baydemir ayrıca madde bağımlısı gençlere ilişkin yakın zamanda bir forum düzenleyeceklerini bu gençleri madde bağımlılığından korumak için kurucusu olacağı derneğin çalışma yürüteceğini belirtti.

Kültürel mirasın korunarak, geleceğe aktarılmasında farkındalık yaratmak için en önemli yöntemin kentte yaşayanların nasıl bir değere sahip oldukları konusunda bilinçlendirmenin gerekliliğine vurgu yaparak, “Son on yılda yapılanlarla birlikte farkındalık yarattık. Kentin surlara ve kültürel mirasa sahip çıkma konusunda on yıl öncesiyle çok fark var” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası