Ege Postası
Geri

“Onlar da içsinler”

Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında sokak hayvanlarının artan su ihtiyaçlarını karşılamak üzere ilçenin belirli noktalarına su kapları yerleştirdi. Esnafı ve vatandaşları da bu konuda bilinçlendirerek, çalışmalara başladı.
“Onlar da içsinler”
Haberler / Yerel Yönetimler
19 Ağustos 2013 Pazartesi 11:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Karabağlar Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam standartlarının yükseltilmesi amacıyla yaptığı çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yaz sokak hayvanları için 1500 su kabını ilçenin farklı noktalarındaki park, bahçe ve sokaklara yerleştirerek, sıcak yaz günlerinde hayvanların susuz kalmamaları için önlem alan yetkililer, bu yıl da uygulamalarını sürdürüyor. Vatandaşlar, su kaplarının her gün doldurulup, sokağa bırakılması konusunda uyarılıyor.
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, sıcak yaz günlerinde olumsuz etkilenen hayvanların en az insanlar kadar suya ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Hazırladığımız bin 500 sulama kabı çeşitli noktalarda vatandaşlara dağıtıldı. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Hayvanların su kaplarını temiz tutup, tahrip edilmelerini önlemeleri bizim için çok önemli” dedi.

VATANDAŞLARLA ORTAK ÇALIŞMA
“Onlar da Su İçsinler, Sularımızı Kapımızın Önüne Koyalım” sloganıyla, vatandaşların sosyal sorumluluk projesine katılmasını isteyen Kürüm, “Hayvan dernekleri ve hayvan sever vatandaşlarımızla birlikte bugüne kadar sokak hayvanları için çok sayıda çalışma yaptık. Tedavi, beslenme, sahiplendirme kampanyalarının yanı sıra Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesindeki barınaklarda sahipsiz hayvanların bakımını yapıyoruz. İlçemizde 40 binin üzerinde sokak hayvanı var. Yasa al, bakımını yap, yerine bırak diyor. Bu nedenle bu dostlarımızla yaşamayı öğrenmek zorundayız. Onlara bir kap su vermek bile ihtiyaçlarını karşılamak adına yapılan çok önemli bir çalışmadır” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası