Ege Postası
Geri

Ortak Akıl Grubu Demirtaş'a yüklendi:

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’ın meclis toplantısında EGE TV’ye ait mikrofonu yine kürsüden kaldırarak masaya koyması tepki çekerken, Ortak Akıl Grubu yaptığı yazılı açıklamada, “ “İzmir Ticaret Odası birlik ve beraberliğin simgesi ‘Barış Odası’ olacaktır” yaklaşımı ile İzTO seçimlerine hazırlanan “Ortak Akıl Grubu” olarak Ekrem Demirtaş’ın medyaya kişisel sansür uygulamasını kınıyoruz” denildi.
Ortak Akıl Grubu Demirtaş'a yüklendi:
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Mart 2013 Perşembe 15:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir Ticaret Odası (İTO) bir olaylı meclis oturumunu daha geride bırakırken, Başkan Ekrem Demirtaş daha önceki meclis toplantısında olduğu gibi EGE TV’ye ait mikrofonu yine kürsüden kaldırarak masaya koydu.Tepki çeken davranışa tepki Ortak Akıl Grubu’ndan geldi. Ortak Akıl Grubu yaptıkları basın açıklamasında “İzmir Ticaret Odamızda sansürcü, tek adam zihniyetini değiştireceğiz” vurgusu yaptı.

ORTAK AKIL GRUBNU’NUN AÇIKLAMASINDA ŞU İFADELER YER ALDI:
21 yıldır İzmir Ticaret Odamızı kişisel mülkü görüp “tek adam” zihniyetiyle yöneten, Ocak ayı olağan meclisinde EGE TV mikrofonunu kaldırıp basının haber alma özgürlüğünü yok sayan Demirtaş, tüm tepkilere rağmen Mart ayı meclis toplantısında aynı sansürcü tavrını tekrarlamıştır.

İzmir Ticaret Odası Meclisi’nin kamusal hizmet alanı olduğunu her zaman ki gibi unutup, gösterdiği sansürcü tavrını ‘’benim kişisel özgürlüğüm” diyerek örtmeye çalışan Demirtaş’ın bu sözünü “ Kişisel Yönetim ve Tek Adam Zihniyeti”nin bir itirafı olarak kabul ediyoruz.


İzmir Ticaret Odası
Ortak Akıl Grubu olarak, 128 yıllık geçmişiyle İzmir’in köklü kuruluşlarından olan İzmir Ticaret Odamızı, bu baskıcı, kavgacı anlayıştan kurtaracağız. Bulunduğu kamusal makamın gücünü sadece kişisel menfaat ve hesapları için kullanan bu zihniyete “Artık yeter” diyoruz.

Ortak Akıl Grubu İzmir Ticaret Odamızı kentiyle, kentlisiyle, üyesiyle barışık, katılımcı, çoğulcu, özgürlükçü demokratik bir yönetime kavuşturup İzmir’deki tüm kurum ve kuruluşlarla elele verip gerçek görevi olan üye ve kamu yararına hizmet üretme düzlemine taşıma hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir.

“Değişime katıl, çözüme ortak ol!”diyerek çıktığımız bu yolda toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere tüm üyelerimizi Ortak Akıl Grubuna destek vermeye çağırıyoruz.

SERTEL DE AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, 127 yıllık İzmir Ticaret Odası’nın 21 yıllık başkanı Ekrem Demirtaş’ın ikinci kez tekrarladığı sansürcü tavrı kınadıklarını söyledi. Sertel, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi: “Sayın Ekrem Demirtaş, Ocak ayı meclis toplantısında da aynı çirkin davranışı sergilemiş ve bir açıklama yaparak, kendisini EGE TV’den ve İzmirli gazetecilerden özür dilemeye davet etmiştik. Sayın Demirtaş, özür dilemediği gibi bir ay sonra aynı davranışı yine tekrarlamıştır. Yapılan hatayı telafi etmek yerine daha da agresif bir tavırla sansürcü zihniyetini yeniden açığa vurmuştur.

Demokrasinin beşiği, hoşgörünün başkenti İzmirliler’in Ticaret Odası’nın çatısı altında böylesine akıl almaz bir uygulama belki de Oda’nın 127 yıllık tarihinde bir ilktir. Üstelik basına açık bir toplantıda ‘Bu benim şahsi özgürlüğüm, benim sesimi almanı istemiyorum. Sözlerimin kaydedilmesini istemiyorum’ diyerek mikrofonu muhabirin elinden çekerek alması sadece EGE TV’ye değil basın özgürlüğüne ve tüm İzmir basınına yapılmış bir hakarettir. Sayın Demirtaş’ın kişisel kızgınlıklarına kamuoyunun haber alma hakkı için çalışan basını bir daha alet etmemesini diliyor, ikinci kez başvurduğu sansür girişimini şiddetle kınıyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası