Ege Postası
Geri

Özel'den Menderes'te 'mal varlığı' talimatı: Belediyenin kapısına asacak!

CHP Lideri Özgür Özel, Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek'e 'mal varlığını' belediye kapısına asması için talimatı verdi. 
Özel'den Menderes'te 'mal varlığı' talimatı: Belediyenin kapısına asacak!
Haberler / Politika
13 Mart 2024 Çarşamba 17:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programının ikinci gününde 5 ilçe halk buluşmaları gerçekleştiriyor.

CHP lideri Özel’in ikinci gün programında ilk durağı Ödemiş oldu. Özel Ödemiş programının ardından Tire’ye geçti.  Tire’de halk buluşmasının ardından Özel’in üçüncü durağı ise Bayındır oldu. Bayındır’da sağanak yağmur sebebiyle kısa bir buluşmanın ardından Özel, Menderes’te halka seslendi.

 CHP Lideri Özel’e, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, ilçe belediye başkan adayları eşlik etti.

CHP Lideri Özel konuşmasına, "Yağmurlu bir günde İzmir'in güzel ilçelerinden ayrı ayrı konuşarak geldik. Kimi yerde ıslandık, kimi yerde üşüdük. Şimdi Menderes'e geldik. Aynı 31 Mart'ta olacağı gibi kara bulutlar dağıldı, güneş açtı, mavi bulutlar, mavi gökyüzü ortaya çıktı. 31 Mart'ta Böyle olacak. Cumhur İttifakı'nın koyu gri gölgesi Türkiye'nin üzerinden kalkacak yüzler gülecek Menderes, İzmir,  Türkiye gülecek" ifadeleriyle başladı. 

ÇİÇEK'E VERİN İÇİŞLERİ'Nİ YÖNETİR 

Mustafa Kayalar'ın yargılanması süreini hatırlatan Özel, "2019 yılında Menderes'i Mustafa Başkanımızla kazandık. Ardından Adalet ve Kalkınma Partisi birçok ilçemizde olduğu gibi Menderes'te de huzur vermedi. Bize huzur vermedi. Ardından görev değişiklikleri yaşandı. Halen daha bir vekil belediye başkanımızla göreve devam ediyoruz. Ben her ikisine de yürekten teşekkür ediyorum. Ve bugün 1 Nisan'da bayrak devir tesliminden sonra görevi devralacak olan, Menderes'in yüzünü güldürecek olan, hakkını arayacak olan gönlü zengin, yüreği zengin, bileği güçlü, iradesi güçlü, çok değerli başkanımı, İlkay Çiçek'i sizlere emanet etmeye geldim. İlkay başkanın başvurusunu bizzat inceleyen arkadaşlarımızla birlikte ben çalıştım. İlkay başkanın enteresan bir hayat hikayesi var. Menderes'in bir evladı en zor işlerden birini yapmış. Yakasında bir partinin rozeti arkasında teşkilatı, bütçesi olmadan Menderes'te muhtar seçilmiş, yetmemiş muhtarlar derneği başkanı seçilmiş, İl Kent Konseyi'nde başkanlığa aday olmuş, orada göreve gelmiş. Fark yaratan muhtarlar yarışmasına girmiş, birinci olmuş, yetmemiş, atıl bisikletleri tamir edip, yoksul çocuklara dağıtan projesiyle ödüller almış, yetmemiş atık yağların toplanması projesiyle ödül almış. Kimi okulu dışarıdan bitirmiş, üniversitede halen okuyor. İnanılmaz bir emek, inanılmaz bir gayret, inanılmaz bir azim var. Geçen gün birisi böyle kısa bakmış. Ya diyor,  İlkay Bey diyor muhtarmış. Acaba belediyeyi yönetir mi? '  Dedim ki 'İlkay'ı tanımıyorsunuz. İlkay'a verin, değil Menderes Belediyesi'ni İzmir Büyükşehir'i, İstanbul Büyükşehir'i verin. Hatta İçişleri Bakanlığını yönetin" dedi. 

ERŞEN'DEN ÇİÇEK'E DESTEK 

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in koordinasyon ekibinin başında olduğunu duyuran Özel, "Cumhuriyet Halk Partili belediyeler seçildiklerinde bütün Türkiye'de daha önceki belediye başkanlarının yapmış olduğu projelerin birer özetini, ardından detayını, ardından eğitimini alarak hızlı şekilde işe adapte oluyorlar. Bu ekibin başında 1 Nisan'dan sonra adım adım takip edecek, çalışacak, eğitim verecek, eş güdüm yapacak ve en nihayetinde denetim yapacak çok güçlü bir koordinasyon ekibi var. Ekibin başında da Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen var. Bundan sonra İlkay'ın en büyük destekçisi Yılmaz Hoca olacak" ifadelerine yer verdi. 

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN YÜZÜNDEN" 

Ekonomi üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Özel, "Maalesef hepimizin hayatına en şiddetli sıkıntıyı sokan şey enflasyon ve hayat pahalılığı. Biliyorsunuz covid-19'da bütün dünyada enflasyon sorunu yaşandı. Bütün ülkelerde enflasyon yükseltti. Bütün ülkeler enflasyona faiz silahını kullanarak tedbir aldılar. Avrupa Birliği ülkelerinde yüzde 2-3  olan enflasyon, 6'ya kadar çıktı, oradan döndü. İskendinav ülkelerinde benzer şeyler yaşandı. Amerika'da yüzde 9'dan döndürdüler. Ama Türkiye'de kimseleri dinlemeyen, 'her şeyi ben bilirim, ekonomiyi de ben bilirim' diyen birisi dedi ki 'enflasyon sebep faiz sonuç değildir. Faiz sebeptir. enflasyon sonuçtur' dedi. Bütün dünya faizleri enflasyonun biraz üstüne kadar koyup paranın başka yere kaçmasını engelleyip doların artışını engelleyip fiyatların fazla artmasını engellemek için 1-2  puan yukarıda faiz verirken bir baktık bizimki inadına faizleri indirdi. O faizi indirdi dolar fırladı. O faizi indirdi, fiyatlar fırladı. O faizi indirdi, emtia fiyatları, o faizi indirdi, ev fiyatları, o faizi indirdi, kiralar fırladı.  Seçime kadar yapılan o işlerin bedelini en çok da yoksullar ödedi, emekliler ödedi, emekçiler ödedi, çiftçiler ödedi, halen daha ödemeye devam ediyoruz. Dün açıklanan rakamlara göre Türkiye'de konut fiyatlarında İzmir en çok artışın olduğu illerden bir tanesi. Son bir yılda yüzde 135.  Ortalama kira ilçesine göre 15  binle 20 bin lira arasında değişiyor. Oysa asgari ücret zaten 17 bin lira. Bir kişinin asgari ücretle çalışması ve aynı zamanda kendi evinde kirada oturması bile artık mümkün değil. Emeklilerimiz çok ciddi sıkıntıdalar. Bakın göreceksiniz, şaşıracaksınız. 3 Kasım 2002'de Recep Tayyip Erdoğan geldiğinde en düşük emekli maaşı bir buçuk asgari ücretti. Yani Tayyip Erdoğan hiç bu düzeni bozmasa bugün 1,5 asgari ücret 26 bin lira. Bu sene 10 bin lirayla gidin kuyumcuya aldığınız 2,5 çeyrek altın. Bakın bir emekli Menderes'te cebindeki bir çeyrek altını düşürse bütün gün döner arar değil mi? Koşar nerede bu altınlar arar. Bakın bir emekli değil, bütün emekliler bir çeyrek altın değil, beş buçuk çeyrek altın, bir sefere mahsus değil, her ay ceplerinden kaybediyorlar. Kimin yüzünden? Üç kelime vallahi. Recep Tayyip Erdoğan yüzünden" dedi. 

"GODAMANLARA VAR ÇİFTÇİYE YOK"

Özel konuşmasının devamında, "Gazi Mustafa Kemal'in efendisi köylüler. Milletin efendisi dediği köylüyü perişan ettiler. Bakın Avrupa Birliği her 2 liralık desteklemenin 1 lirasını köylüler için ayırıyor. Bizimkilerin kanununa göre milli hasılatın yüzde 1'ini vermesi lazım. O hesaba göre geçen sene çiftçilere verilmesi gereken destekleme tam olarak 236 milyar TL. Peki ne verilmiş? 85 milyar TL. Ne kadar alacaklıyız? 178  milyar TL. Çiftçiden, üreticiden, hayvancılık yapandan alınmış çalınmış. Peki kime verilmiş? Kur korumalı mevduata para koyan zenginlere, 152 milyar verilmiş. Köprülerin geçiş garantilerine 162 milyar verilmiş ama çiftçi istediği zaman, köylü istediği zaman ona destekleme verilmemiş. Emekli istediği zaman ona 7 bin lira olsun bir ek zam verdik. 'Para yok' dedi. Ona verilmemiş. Godamanlara para var. Emeklilere, çalışanlara, garibanlara gelince para yok. Böyle düzene yazıklar olsun, yazıklar olsun. Köylünün derdi bitmez. En büyük sorun ürününü toplayıp satmaya getirirken mazot yakan çiftçide bu şartlar altında çiftçinin de emeklinin de emekçinin de yaşamını sürdürmesi mümkün değil. Ve 3 milyon hektar toprak bakın tam Belçika kadar koskoca bir ülke. 3 milyon hektar toprak artık ekilmiyor, dikilmiyor. Çiftçilerin bankalara olan borçları tam yüzde 445 arttı bir senenin içinde. Yani artık bıçak kemikte. Hem emekliler hem köylüler için hep beraber yapılacak bir şey var. 31 Mart'ta bu milletin efendisi kimdir? Emeklinin değeri nedir? Bu hükümete göstereceğiz. Hep birlikte göstereceğiz" dedi. 

"ÇİÇEK'İ EMANET ETTİ"

Özel, "Seçimde hep beraber en doğru kararı vereceğiz. Menderes'in sorunlarını çözmek için bir tarafımızda İlkay Çiçek var, 38 yaşında. İzmir'de 12 tane kırk yaş altında belediye başkanımız, 9 tane kadın adayımız var. İlkay 12 genç adaydan birisi. İzmir'de kadın adaylarımız İzmir'in kadınlarına, İzmir'in kadın dostu kadınları hor gömeyen ve kadınları cumhuriyetin en temel gereklilikleri gereğince eşit gören, baş tacı eden İzmir'in çağdaş erkeklerine emanet ediyoruz. Atatürk, Cumhuriyeti kurmuş ve cumhuriyeti gençlere emanet etmiş. Bu genç adayı da bütün cumhuriyetçilere, Atatürkçülere, Menderes'e emanet ediyorum. Bir tarafta İlkay Çiçek başkan var, diğer tarafta çalışkan, dürüst, yönettiği belediyede büyük bir memnuniyet oranını yakalamış ve İzmir'e hizmet için gün sayan Cemil Tugay var. İkisi el ele verecekler, size hizmet edecekler" dedi. 

MAL VARLIĞI TALİMATI

Mal varlığı talimatı veren Özel, "Menderes'e engelli bakım merkezi yapacaklar. Çiftçiye destek projeleriyle ilgili bir merkez yapacaklar. AKP geçen seçimlerde, 'CHP gelirse yardımları keser' diyordu. Yardımlar, beş katına çıktı. Sosyal destekleri arttıracaklar. Ayrıca otopark sorununu çözecekler ve özel bir proje var. O projenin de açılışına beni çağıracaklar. Altın tepede çiçek mezatı yapacaklar, hep beraber açacağız. 31 Mart akşamı İlkay Başkanı Menderes belediye başkanı, Cemil Başkanı da  Cemil Başkanı da Büyükşehir Belediye Başkanı yapıyoruz. 3 Nisan'da mazmata alıyoruz. Devir- teslim olacak. İlkay Başkan belediyenin kapısından girerken duracak. Hepiniz diyeceksiniz 'bu niye durdu'? Cebinden bir şey çıkaracak. Böyle bir kağıt. Açacak onu belediyenin giriş kapısına asacak. Ne o? Mal varlığı bildirimi. Malını mülkünü bildirecek bileceğiz. Cemil başkan zaten ilan etti, o da asacak. Ama şimdi biz bunu söyledik ya. Bu çağrımızı ifade ettik belediye başkanlarına... Mansur Başkan seçimleri beklemedi, hemen ilan etti. Bir de Ankara'da AK Parti'nin adayı var. Ona da bugün sormuşlar, AK Parti adayına 'Mansur Başkan mal varlığını ilan etti, Sen de ilan edecek misin?' O demiş ki 'gerekirse ileride ilan edelim'.' Cevaba bak cevaba. 'Mal bizim değil ki Allah'ındır demiş'. Bahaneye bak. Senin ne kadar bu malının olduğunu Allah biliyor da kuldan niye saklıyorsun?" diye konuştu. 

CHP Lideri Özgür Özel, Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek'e 'mal varlığını' belediye kapısına asması için talimatı verdi. 

“TARİHE GEÇECEĞİM!”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ise konuşmasında, “ Bugün Ege’nin evladı, CHP’nin gururu ve Türkiye’nin umudu olan Genel Başkanımız Özgür Özel ile geldik. Sizleri her gördüğümüzde daha kalabalık, daha coşkulu görmek istiyoruz. Aranızda büyüklerinizi, gençleri ve kardeşlerimi görüyorum. Bu sizlerin bize, bizim de size dair umudumuzu gösteriyor. İzmir’i büyütmeye, kalkındırmaya ve herkesin daha mutlu olması için çalışmaya karar verdik. Ben İzmir’in yetiştirdiği evladı olarak 5 sene Karşıyaka’da belediye başkanlığı yaptıktan sonra İzmir’in 30 ilçesinde, bin 293 mahallesinde, köyünde, kasabasında kimseyi ayırt etmeden hizmet etmek için yola çıktım. Sevginiz bize, cesaret ve güç veriyor. İzmir, cumhuriyetin şehridir. İzmir kurtuluşun, kuruluşun şehridir. İzmir’in Atatürk’ün, Atatürkçülerin şehridir. Biz vatanımıza, milletimize sevdalıyız. Biz insanlarımıza inanıyoruz. Bu ülkeden hiç kimsenin gitmesini istemiyoruz. Gençlerimizin bu ülkede gelecek kurmasını istiyoruz. Emek harcayan herkesin emeğinin karşılığı değer bulsun istiyoruz. Kimse emekli oldu diye 3 kuruş maaşa mahkum edilmesin istiyoruz. Onurumuzu inciten her türlü muameleye, her türlü yanlış yönetime karşı buradayız. İzmir’e, İzmir’in insanlarına sahip çıkacağız. Ev almak zor mu ev yapacağız. Kira ödemek zor mu, onlara sosyal konut yapıp teslim edeceğiz. Söz verdim en az 25 bin konut yapacağız. Sözüm söz. Bu şehirde üreten ve çalışan herkesin yanında olacağız. Kırsalda üretim yapan çiftçilerin mallarını saklayabilmeleri için soğuk hava depoları yapacağız. Onların ürettikleri ürünler için işleme tesisleri yapacağız. Asfaltlanmadık yol bırakmayacağım. Köy yollarını teker teker asfaltlayacağım. Tarihe Cemil Tugay olarak geçeceğim, beni böyle hatırlayacaksınız” ifadelerine yer verdi.

“GÖZ BOYAMAYA ÇALIŞIYORLAR”

AK Parti Adayı Hamza Dağ’a tepki gösteren Cemil Tugay, “Siz büyüksünüz, Menderesliler, İzmirliler, Türk milleti büyük. Önümüzdeki 5 yılda aç olanın kapısına yemek gelecek. ‘Ben açıktayım’ diyene barınma imkanı sağlayacağız. ‘Okuyacağım ama bursa ihtiyacım var’ diyene biz burs sağlayacağız. Hiçbir vatandaşımızı ve emeklilerimizi yalnız bırakmayacağız. Lütfen sizlere vaat edilen yalan ve yanlışlara inanmayın. Hükümetin yapması gereken görevleri birileri belediye başkanı olacak da bakanlarla beraber yapacakmış gibi söylediklerine inanmayın. Bu devletin hazinesindeki para sizlerin parası. O hizmeti zaten yapmak zorundalar. Onlara yapmaları gereken o işi hatırlatmak bizim görevimiz, boynumuzun borcu. Bu milleti yoksulluğa mahkum edenler sizlere adaletli hizmet getiremezler. Türkiye’nin dört bir yanında sorun varken hepsine imkan sağlayamazlar. Sadece göz boyamaya çalışıyorlar. Bu şehre ve insanlarımıza biz sahip çıkarız. Bugüne kadar CHP’li belediyeler nasıl aslanlar gibi hizmet verdiyse bundan sonra da bunu yapacağımıza söz veriyorum. İlkay Başkan sizin evladınız. İlkay başkanla birlikte köy köy, mahalle mahalle gezip kime ne yapacağımızı sormak ve hizmeti ayağınıza getirmek boynumuzun borcu. Size kendimizi emanet ediyoruz” diye konuştu.

REKOR OY SÖZÜ

CHP Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek, “Sizden almış olduğumuz destekle yolumuzu güçlü bir şekilde devam ettirmeye çalışıyoruz. Buradan şunu net bir şekilde ifade ediyorum; Menderes’in her bireyi gönlünü ferah tutsun. Çıktığımız bu yolda herkesin sesi olacağız. Kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden hizmetlerimizi gerçekleştirecek, Menderes’i hak ettiği noktaya getireceğiz. Gittiğimiz her noktada vatandaşlarımızın taleplerini dinliyoruz. 44 mahallemizin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bu kapsamda Menderes’in geleceğine ışık tutan projeleri hazırladık. 1 Nisan’dan itibaren hızlı ve etkin adımlarla çalışmalarımıza başlayarak Menderes’i birlik ve beraberliğimizle güzel günlere taşıyacağız. Genel Başkanım size söz veriyorum, alacağımız rekor oyla Menderes’te CHP’nin bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz. Sen ben yok, biz varız, birlikte başaracağız” ifadelerine yer verdi.

 

Özel’den yağmur altında ittifak mesajları: Oy yağmuru
Özel'den Tire'de 'mal varlığı' talimatı: Atkı genel merkezde duracak
Özgür Özel'den boyoz-gevrek hesabı: '300 boyozu Recep Tayyip Erdoğan almıştır'

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası