Ege Postası
Geri

Özen’den mezbaha çıkışı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen mezbahalardaki yetkili veteriner hekimlerin bakanlıkça geri çekmesi, şok etkisi yaratırken, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Özen, mezbahaları belediyenin kapattığı yalanıyla halkın kandırılmaya çalışıldığını söyledi. ‘Yalancı örgütler iş başında’
Özen’den mezbaha çıkışı
Haberler / İzmir
4 Temmuz 2016 Pazartesi 14:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI –  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tesislerinin yeterli şartları taşımadığı gerekçesiyle  veteriner hekimlerini geri çekince, onbinlerce kişinin ihtiyacını karşılayan mezbahalardaki işlemler de durdu.  

Bakanlık, Büyükşehir’in, 6360 sayılı Bütünşehir Yasası ile yeni ilçelerin bağlandığı, buralara hizmet götürülmeye çalışıldığı, yeni tesislerin hızlıca kurulumunun devam ettiği gerekçesini kabul etmedi. Bakanlığın kararının ardından İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Büyükşehir’e yazı yazarak mezbahalarda işlem yapmamasını istedi. Bir mezbahada kesime onay veren ve sonrasında sevki için mühürleme yaptıktan sonra izin kağıdına imza atan veteriner hekimlerin görevleri iptal edildi.

AT-DOMUZ ETİ…

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Özen, uygulamaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımla sert tepki gösterdi. “İzmir'de at kesimi-domuz kesimine dur diyemeyen, vatandaşa sağlıksız et yediren AKP’nin Tarım Bakanı, İzmirde tüm mezbahaları kapattı” diyen Özen, “Olan yine vatandaşa ve üreticiye oluyor Komik olan kapatma işlemini yapan İl tarım Müdürlüğü ve AKP’nin yalancı örgütleri Büyükşehir Belediyesi’nin kapattığını söylüyorlar. AKP bu algı tüccarlığından ne zaman vazgeçecek dersiniz” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası