Ege Postası
Geri

Özgür-Der’den çözüm sürecine destek

Özgür-Der Amasya İl Temsilcisi Serdal Benli’den çözüm sürecine destek geldi.Barışçıl çözüm çabalarına tam destek verdiklerini açıklayan Özgür-Der Amasya İl Temsilcisi Serdal Benli, “Türkiye’nin 'Çözüm Süreci' olarak adlandırılan...
Özgür-Der’den çözüm sürecine destek
Haberler / Güncel
26 Nisan 2013 Cuma 15:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özgür-Der Amasya İl Temsilcisi Serdal Benli’den çözüm sürecine destek geldi.
Barışçıl çözüm çabalarına tam destek verdiklerini açıklayan Özgür-Der Amasya İl Temsilcisi Serdal Benli, “Türkiye’nin 'Çözüm Süreci' olarak adlandırılan ve Kürt sorununa barışçıl çözüm çabalarına kilitlendi.” dedi.
Çözüm sürecinin nasıl gelişeceğinin, ne tür badirelerden geçip, hangi sonuçlar vereceğinin belirsizliğini korumakta olduğunu kaydeden Benli, “Bununla birlikte bu coğrafyada on binlerce insanın ölümüne, devasa acılara, sıkıntılara yol açmış bir sorunun hızlı, kolay ve basit bir çözümünün olamayacağı da ortada.
Daha önemlisi ise, bu yönde atılacak her adımın çok değerli olduğu tartışma götürmez. Sürece farklı gerekçelerle olumsuz yaklaşanların getirdikleri eleştirilere, ortaya attıkları sorulara rağmen tam 3 aydır Kürt sorunu ile bağlantılı çatışmaların kesilmiş ve ölümlerin durmuş olması başlı başına çok büyük bir kazanım olarak görülmelidir.” diye konuştu.

Özgür-Der olarak tüm dünyada karşılaşılan sorunların nihai çözümünün İslam’la, sadece vahyi ilkelerin esas alınmasıyla mümkün olduğuna inandıklarını belirten Benli, “Bundan hareketle Kürt sorununun ve doğurduğu çatışma olgusunun da kalıcı çözümünün ancak İslami kardeşlik ve adalet ilkeleriyle mümkün olabileceğini savunmakta.
Bununla birlikte Özgür-Der, yaşadığımız coğrafyada büyük zulümler ve acılar doğuran, halklarımızı ulusçu cahiliyenin bataklığına sürükleyen, insanlarımızı insanlıktan çıkaran bir belanın, musibetin tasfiyesi yönünde atılmış güçlü bir adım olarak “Çözüm Süreci” adı verilen çabanın başarılı olmasının hayati bir gereklilik olduğuna inanmaktadır.
Özgür-Der gerçek bir kardeşlik ve adalet zemininin yeşerebilmesi için sürecin devam ettirilmesinin ve istikrarlı bir tarzda bu yürüyüşün sürdürülmesinin şart olduğunu düşünmekte ve kandan, kaostan, çatışmadan beslenen ırkçı, ulusalcı, statüko yanlılarının sabote etmeye yönelik girişimlerine karşı haktan, adaletten yana herkesi sürecin korunması ve geliştirilmesine katkı sağlamaya çağırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası