Ege Postası
Geri

Özlale'den tüm partilere çağrı: Gelin hiçbir işlevi olmayan Şehir Hastaneleri’nden vazgeçelim!

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’ne ilişkin sorunlara dikkat çekmek ve Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılmasına ‘Dur’ demek için İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale ve İYİ Parti İzmir teşkilatı Bozyaka Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinikleri önünde basın açıklaması düzenlendi. İYİ Partili Özlale burada yaptığı konuşmada, "Ben buradan mecliste olan olmayan bütün partilere seslenmek istiyorum. Burada vatandaşımızın sağlığı söz konusu burada sağlık emekçileri rahatı söz konusu, burada esnafımızın evine ekmek götürebilmesi söz konusu. Gelin artık bütün dünyada rafa kaldırılmış olan hiçbir işlevi olmayan, hele Türkiye’de iktidarın yakınlarına rant sağlamak dışında hiçbir işe yaramayan Şehir Hastaneleri’nden vazgeçelim. Bozyaka başta olmak üzere bütün devlet hastanelerini güçlendirelim. Burası eskiden olduğu gibi bölge halkına hizmet etmeye devam etsin" dedi.
Özlale'den tüm partilere çağrı: Gelin hiçbir işlevi olmayan Şehir Hastaneleri’nden vazgeçelim!
Haberler / Yerel Politika
10 Kasım 2023 Cuma 16:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÖNÜL MORSÜNBÜL/ EGEPOSTASI- İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’ne ilişkin sorunlara dikkat çekmek ve Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılmasına ‘Dur’ demek için İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale ve İYİ Parti İzmir teşkilatı Bozyaka Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinikleri önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu başta olmak üzere, İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, il ve ilçe teşkilatı, Konak, Balçove ve Güzelbahçe başkan aday adayları ve birçok vatandaş katıldı.

İYİ Parti Büyükşehir adayı Özlale, 10 Kasım nedeniyle hüzünlü olduklarını belirterek, "Bugün 10 Kasım 2023 Cumhuriyetimizin kurucusu, milli bağımsızlık mücadelemizin kahramanı, bu ülkenin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sonsuzluğa uğurlamamızın 85’nci ölüm yıldönümü. Kendisini bu ülke için mücadele edenleri, dava arkadaşlarını, silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyoruz" dedi.

‘DÜNYADA ÇAĞDIŞI SAYILAN ŞEHİR HASTANELERİ’

İYİ Partili Özlale, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bölge için önemine değinerek, "Maalesef Türkiye'de iktidarın rant uğruna vatandaşı, esnafı, doktorları sağlık emekçilerini adeta zulmederek uyguladığı Şehir Hastanesi politikası.  Bildiğiniz gibi burası yıllardan beri, benim çocukluğumdan beri burası için çok önemli hizmet gören biri hastaneydi. Bizim buradaki amacımız bu hastanenin daha da güçlendirerek, buradaki çevre halkına hizmete devam etmeseydi. Burada insanlar gelip tedavi oluyorlardı, esnaf buradaki ekosistemden kendi evine ekmek götürebiliyordu, buradaki sağlık çalışanları bütün düzenlerini buraya göre kurmuşlardı. Bütün itirazlarımıza rağmen artık dünyada çağdışı sayılan şehir hastanesine hastamızı, sağlıkçımızı, esnafımızı maalesef kurban olarak verdik" dedi.

"ŞİDDETLE İTİRAZ EDİYORUZ"

Hastanenin kapatılmasını daha önceden de protesto ettiklerini söyleyen Özlale, "Biz bunu daha önceden protesto etmiştik. Bugün bir kez daha buradan seslenmek istiyoruz. Bakın burada kapatılan Devlet Hastanesi'nin burası için çok önemi var. Burası bölge halkına sağlık hizmeti sunuyor. Burada yapılması gereken şey buranın daha da güçlendirilmesi. Eğer depreme dayanıksızsa daha da güçlendirelim daha da büyütelim. Bütün dünya küçük ve orta ölçekli hastanelere gidiyor. Bizler sağlık çalışanlarını, bu hastanenin etrafında çalışan eczacıları düşünmek, korumak zorundayız. Benim 77 yaşındaki babam buraya neredeyse yürüyerek gelecekken, artık 20, 25 kilometre uzaklıkta, birsürü alt yapı programını üzülerek okuduğumuz Bayraklı Şehir Hastanesi’ne gitmek zorunda kalıyor. Biz buna şiddetle itiraz ediyoruz. Biz buna vatandaşlarımız için hasta yakınlarımız için, sağlık emekçiler için buradaki esnaf için itiraz ediyoruz. Ve bu haklı itirazımızı bugün gelip hastane önünde sizinle paylaşmak istedik" dedi.

‘BU KONUYU MECLİS’TE GÜNDEME GETİRDİM’

Bozyaka Araştırma Hastanesi başta olmak üzere devlet hastanelerinin kapatılmasına, bir rant uğruna kurban edilmesine asla müsaade etmeyeceklerini söyleyen Özlale, "Ben de sizin bir milletvekilliğiniz olarak bu konuyu mecliste gündeme getirdim. Daha önce de gündeme getirdim, gündemde tutmaya devam edeceğiz" dedi.

‘SAĞLIK BİR SİYASET ÜSTÜ MESELEDİR’

Sağlığın bir siyaset üstü mesele olduğunu vurgulayan Özlale, "Hele bu halk sağlığı olursa bütün partilerin bir araya gelmesi lazım. Ben buradan mecliste olan olmayan bütün partilere seslenmek istiyorum. Burada vatandaşımızın sağlığı söz konusu burada sağlık emekçileri rahatı söz konusu, burada esnafımızın evine ekmek götürebilmesi söz konusu. Gelin artık bütün dünyada rafa kaldırılmış olan hiçbir işlevi olmayan, hele Türkiye’de iktidarın yakınlarına rant sağlamak dışında hiçbir işe yaramayan Şehir Hastaneleri’nden vazgeçelim. Bozyaka başta olmak üzere bütün devlet hastanelerini güçlendirelim. Burası eskiden olduğu gibi bölge halkına hizmet etmeye devam etsin. Esnaf buradan para kazanmaya devam etsin sağlık emekçilerinin de düzeni bozulmasın" dedi.

‘BİZ O ÇOCUĞA BAKARIZ’

‘Gazze’den bin tane kanser hastası çocuğun Türkiye’ye tedavi gelmesini nasıl buluyorsunuz?’ sorusuna Özlale, "Eğer sorun bir çocuğun sağlığıysa sadece Gazze'den gelmesi değil, dünyanın neresinde gelirse gelsin biz o çocuğa bakarız, iyileştiririz, onu hayata kazandırırız. Türkiye Cumhuriyeti’nin, bu toprakların doğasında, mayasında bu vardır. Bunu söylemekle beraber bizim için bu ülkede doğan, bu ülkenin vatandaşı olan çocukların sağlığı da her şeyden önce gelmektedir. Onlar bizim için esas önemlidir. Dolayısıyla ben hep şunu savunuyorum. Tabii ki Gazze'deki çocuklar gelsin. Biz onları burada tedavi edelim. Ondan sonra oradaki kriz çözülsün ve onları tekrardan yurtlarına gönderelim. Aynı şey Suriyeliler için de geçerli. Çünkü herkes kendi ülkesinde mutludur. Ben Almanya'da doğmuş birisi olarak bu ülkede mutluyum. Çünkü ben bu ülkenin vatandaşıyım. Gazzeli  bir çocuk da kendi ülkesinde mutlu olacaktır. Bunu demekle beraber Türkiye'de maalesef halk sağlığı çok ciddi bir problem. Bakın bu topraklarda görmediğimiz birçok hastalıkları biz görmeye başladık. İstanbul'da bir uyuz salgınından bahsediliyor. Kızamık yeniden sıçradı. Burada da var. Dolayısıyla burada önemli olan şey şu. Başta tabii ki daha ciddi hastalıklar olmak üzere bizim ilk başta gereken kendi çocuklarımızı tedavi etmek ve o Cumhuriyet'in verdiği fırsat eşitliğini hem eğitimde hem de sağlıkta tesis etmek." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası