Ege Postası
Geri

Özoğuz ve Giousouf, göçmen oylara talip

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz ve Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) ilk Türk Federal Meclis üyesi adayı Cemile Giousouf, göçmen seçmenlerden 22 Eylül’deki genel seçimlerde oylarını muhakkak kullanmalarını...
Özoğuz ve Giousouf, göçmen oylara talip
Haberler / Dünya
4 Eylül 2013 Çarşamba 17:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz ve Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) ilk Türk Federal Meclis üyesi adayı Cemile Giousouf, göçmen seçmenlerden 22 Eylül’deki genel seçimlerde oylarını muhakkak kullanmalarını istedi. Berlin Türk-Alman Gazetecileri Yuvarlak Masası’nın “Siyasete karşı ilgisizlik: Türk kökenlilerin seçimlere katılımı nasıl teşvik edilebilir'" konulu toplantısının ilk konukları olan Özoğuz ve Giousouf, göçmenler arasında siyasete karşı ilgisizliği tartıştı.

Alman seçim sisteminin daha değişik olmasından dolayı birçok vatandaşın sandıktan uzak durduğunu belirten Özoğuz, “Bu konuda mutlaka aydınlatma ve bilgilendirme çalışmalarına ihtiyaç var.” dedi. Özoğuz, göçmelerin oy kullanma ve kendini yerli hissetmelerinde engel olan vatandaşlık meselesinde çözümün çifte vatandaşlık olduğunu söyledi.

Giousouf ise partisinin herkese açık bir parti olduğunu, SPD’nin yıllardır göçmenleri oyalayıp bir şey yapmadığını, CDU’nun ise görünenin aksine göçmenler için adımlar attığını savundu. Partisinin içinde kendisi gibi çifte vatandaşlığı isteyenlerin olduğunu ifade eden Giousouf, parti içinde bu konuda fikrin değişmesi için uğraşmak gerektiğini belirtti.

Berlin Türk-Alman Gazetecileri Yuvarlak Masası, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Erhard Brunn Interkulturelle Kooperationen (EBIK) ile işbirliğiyle iki ayda bir toplanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası