Ege Postası
Geri

Pekdaş’tan hemşirelere destek

Hemşireler Haftası dolayısıyla Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi yöneticilerini makamında kabul eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, sağlık çalışanları arasında en fazla şiddet gören gurupta yer alan hemşirelerin verdiği her türlü hak mücadelesinde yanlarında olacağını söyledi.
Pekdaş’tan hemşirelere destek
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Mayıs 2014 Cuma 09:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi Başkanı Süheyla Nergiz ve Dernek Sekreteri Ecem Yaprak, Konak’ın ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. Pekdaş’a yeni dönemde başarı dileklerinde bulunan Dernek Başkanı Nergiz, önümüzdeki 5 yıl boyunca kadın bir belediye başkanıyla çalışacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Ziyarette sağlık sektöründe karşılaştıkları mesleki sorunlar hakkında bilgi de veren Nergiz, Başkan Pekdaş’ın kadın dayanışması içinden gelen bir isim olduğuna dikkat çekerek, bu sorunların çözümünde birlikte mücadele edeceklerine inandıklarını söyledi. Nergiz, “Sağlık sektöründe gecesini gündüzüne katarak, zor şartlar altında çalışan meslektaşlarımızın kaliteli, insani, hak ve hukuk gözeten bir sistem içinde çalışmasını arzuluyoruz ve bunun savunucusuyuz. Konak Belediye Başkanımız Sayın Sema Pekdaş’ın bu süreçte bize destek vereceğinize inanıyoruz. Tam bir uyum içinde çalışacağımızı düşünüyorum” dedi.

EMEK SÖMÜRÜSÜNE KARŞI MÜCADALE
Kadın gözüyle sorunlara hızlı ve fark yaratan çözümler getirmek için her zaman kadından yana tavır sergileyeceklerini kaydeden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, emeğin görmezden gelinmesinin, sömürülmesinin doğru olamadığını belirterek, her zaman emek sömürüsünün karşısında duracaklarını söyledi. Konak Belediyesi’nin yeni dönemde halkın belediyesi olacağını kaydeden Pekdaş, sağlıkta en çok şiddete maruz kalan meslek grubu olan hemşirelerin karşılaştıkları her türlü sorunda onların yanında olacağının sözünü verdi. Pekdaş, “Türkiye’de çalışan kadın olmanın zorluklarını biliyorum. Ne yazık ki tüm sektörlerde olduğu gibi sağlık sektöründe de emek sömürüsü yaşanıyor. Konak’ın kadın yerel yöneticisi olarak çalışan, çalışmayan tüm kadınlarımızla yakından ilgilenmek ve sorunlarına çözüm üretmek için çalışacağız. Her zaman yanınızda olacağız” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası