Ege Postası
Geri

‘Personeli siz mi organize ettiniz'’ sorgusuna Kocaoğlu yorumu: ACIDIM!

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın, İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk davasının geçen nisan ve temmuz aylarındaki duruşmalarını belediye personelinin izlemesi hakkında ön soruşturma başlatmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan sert tepki geldi. Adliye binası önündeki kalabalığı organize edip oraya getirmelerinin mümkün olmayacağını belirten Kocaoğlu “20 bin kişini çalıştığı Büyükşehir’in bürokratları adliyeye götürülecek o adliyede bir Allahın kulu olmayacak.Bu mümkün m? Oraya zaten insanların eşi dostu gelse ailesi gelse kalabalık yapıyor” dedi. Büyükşehir’e düzenlenen operasyonun adliyede bulunmaya kadar vardığını belirten Kocaoğlu, “Bu yaşananlar acı. Bunlar İzmirliyi acıtıyor. Siyaset malzemesi yapmak istesem o gün yapardım ama acıdım. Hem içim acıdı hem acıdım” dedi.
‘Personeli siz mi organize ettiniz'’ sorgusuna Kocaoğlu yorumu: ACIDIM!
Haberler / İzmir
19 Eylül 2012 Çarşamba 13:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVC/HABER SERVİSİ -İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni süt projesi ‘süt kuzusu’nun  tanıtım töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mülkiye Başmüfettişinin İçişleri Bakanlığı’nın onayıyla, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin personeli ile ilgili devam eden yargılama sürecini etkilemek amacıyla, belediyede çalışan personelin zorla duruşmaya katılmasının sağlandığı ve bunun belediyelerdeki yetkililerce organize edildiği iddiası' konusunda ön soruşturma başlatması hakkında açıklamalarda bulundu.

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ gibi konu ile ilgili mülkiye müfettişine ifade verdini belirten Kocaoğlu, soruşturmaya sert tepki gösterdi.

“BUNU ORGANİZE ETMEYE GEREK YOK”

Adliye binası önündeki kalabalığı organize edip oraya getirmelerinin mümkün olmayacağını belirten Kocaoğlu, “ Biz organize etmedik. Büyükşehirden 300 kişiyi kaçakçılık ve organizeye çağırıyorsunuz. 100 tanesine dava açıyorsunuz 40 tanesini cezaevine atıyorsunuz bunların içinde genel sekreterde var, daire başkanı da var, sendika başkanı da var. Var oğlu var!Bu insanlar İzmir’de yaşıyor bu insanların ailesi , akrabası, eşi dostu var. 20 bin kişini çalıştığı Büyükşehir’in bürokratları  adliyeye götürülecek o adliyede bir Allahın kulu olmayacak.Bu mümkün m? Oraya zaten insanların eşi dostu gelse ailesi gelse kalabalık yapıyor. Bunu organize etmeye gerek yok. Organize etmek başka türlü olur” dedi.

“YAPILANLARIN BİR NİYETİ VAR KORKUTMAK”

Adliye binasına gelen kalabalığın kimseye saygısızlık yapmadığını sadece adalet istediğinin altını çizen Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Torbalı konuşmasından bu  yana adalet istiyoruz.Ancak adalet bu  şekilde kötüye doğru gidiyor. Bu yapılanların bir niyeti var. İnsanları korkutmak! Herhangi bir şey olursa adliyeye polis karakolunun önüne gelmesinler... Akrabalarını eşlerini anasını babasını aramasınlar… Bunun anlamı bu. Başka bir anlamını bilen varsa gelsin bana anlatsın. Ben şimdi çocuğum karakola gitse gitmeyecek miyim yanınd? Ya da ben gitsem çocuklarım gelmeyecek m? Buraya mı gidiyor Türkiy? Bunun anlamı bu. Hangi mantıkla müfettiş görevlendirilir. Hangi mantıkla Büyükşehir’e düzenlenen operasyon adliyede bulunmaya kadar varır. Biri çıkar umarım bize anlatır. Biz de deriz ki suçumuz buymuş. Öğreniriz. Bu kadar olmaz. Dört milyonluk kent böyle taciz edilmez. Bu kadar üstüne bir kentin gidilmez. İzmir ne yapmış. İzmirli ne yapmış belediye ne yapmış. 150  yıllık belediye tarihinde hiç yürürlükte olan uygulanmayan ne kadar yasa varsa sorgulandık biz. Hepsinden yüzümüzün akı ile çıktık. Bunu dünya alem biliyor. En son adliyeye gelmesini teşvik ettin mi etmedin m? sorgulanıyor. Vatandaş bu konuda teşvik edilmez. Kimse zorla bir yere götürülmez. 9 Eylül’de de zorla bir yere götürülmedi. Çağrı yaptık vatandaş geldi. Daha bir çok olay var. Bunlar acı. Bunlar İzmirliyi acıtıyor. Ben devlete millete saygımdan dolayı ifade verdiğimi açıklamadım. Belediye başkanlarımızda açıklamadı. Ben bunun üzerinde dahi durmadım. Siyaset malzemesi yapmak istesem o gün yapardım ama acıdım. Gerçekten de acıdım. Kendime m? milletime mi ' İzmirliye m? devletime m?  acıdım bilmiyorum ama  hem içim acıdı hem acıdım” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası