Ege Postası
Geri

Prof. Dr. Yürük İyriboz’un vasiyeti yerine getirildi

ABD'de bir ay önce geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Prof. Dr. Yürük İyriboz'un "Naaşımı yakın küllerimi aşığı olduğum Çeşme'nin mavi sularına bırakın" vasiyeti, ailesi tarafından yerine getirildi.
Prof. Dr. Yürük İyriboz’un vasiyeti yerine getirildi
Haberler / İzmir
17 Ağustos 2013 Cumartesi 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Robert Kolej ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu Prof. Dr. Yürük İyriboz, tanınmış çocuk hastalıkları uzmanı olarak uzun yıllar tıp hizmeti verdi. Demokrat Parti İktidarı’nın Tarım Bakanı Nihat İyriboz'un oğlu olan ve adı Atatürk tarafından verilen çocuk hastalıkları uzmamı Prof. Dr. Yürük İyriboz, 12 Eylül darbesinin ardından ABD’ye yerleşti. Louisiana Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. Yürük İyriboz, bu ülkede bir ay önce öldü. Prof. Dr. İyriboz, vasiyetinde cenazesinin yakılarak küllerinin çok sevdiği Çeşme’de denize serpilmesini istedi. Aile de bu vasiyeti yerine getirdi. Prof. Dr. İyriboz’un cenazesi ABD'de bir krematoryumda yakıldıktan sonra şişeye konulan külleri, eşi Figen İyriboz, kızları Ayşe, Elif İyriboz, Nil Kıyat’a teslim edildi. Eşi Figen İyriboz ve kızları da Prof. Dr. Yürük İyriboz’a ait külleri Ilıca açıklarında denize serpti. Oldukça üzgün görünen Figen İyriboz, tören hakkında konuşmak istemedi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası