Ege Postası
Geri

Radyo ve Demokrasi Müzesi’ne görkemli açılış

Konak Belediyesi, 4. butik müzesi olan Radyo ve Demokrasi Müzesi’ni, Basmane Semti’nde yoğun katılımla hizmete açtı.
Radyo ve Demokrasi Müzesi’ne görkemli açılış
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Aralık 2013 Perşembe 16:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR- İzmir'e butik müzeler kazandırmayı hedefleyen Konak Belediyesi, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, İzmir Mask Müzesi, Neşe ve Karikatür Müzesi'nden sonra, Türkiye'nin ilk Radyo ve Demokrasi Müzesi'ni Basmane Semti’nde açtı.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın ev sahipliğinde açılış törenine CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, radyoculuğun duayen isimleri Halit Kıvanç ve Orhan Ayhan’ın yanı sıra çok sayıda ünlü radyocu ve vatandaşlar katıldı. Sunuculuğunu televizyoncu Seda Akgül’ün üstlendiği törende açılış kurdelesini konuklar birlikte kesti. Konfeti ve balonların fırlatıldığı açılışta taş plaktan da eski şarkılar çalındı.

Balbay' a özgürlük
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, demokrasiye özlem duyulan bir süreçte yalnız bırakmayan konuklara teşekkür ederek, “Demokrasiye özlem duyan bir toplumuz. Yaşamımızın her noktasında demokrasinin sancılarını yaşıyoruz. Mustafa Balbay’ın Anayasa Mahkemesi kararıyla haklılığı bir kez daha tescil edildi. Ama biz hala tutuklu vekiller dramını yaşıyoruz. Demokrasi tarihimizdeki köşe noktalarını hep radyo ile öğrendik. 12 Eylül sürecinden itibaren bütün demokrasi tarihimizdeki iyi, güzel günleri de kara günleri de hep radyodan öğrendik. Evlerimizin bir köşesinde duran, ajansı dinlediğimiz, radyo tiyatrosu ve arkası yarınları dinlediğimiz radyoları müzemizde sergiliyoruz. Bugün öyle bir süreçteyiz ki Büyükşehir Belediye Başkanımız İzmir’e hizmetin bedelini 400 yılla ödüyor. Demek ki demokrasiyi daha çok tartışacağız. Müzemiz İzmirimize, Türkiye’nin çağdaş geleceğine armağan olsun” dedi.
Halit Kıvanç, “Güzel İzmir’den güzel fikirler çıkar” diyerek binayı bağışlayan aileyi ve Başkan Tartan’ı kutladı.
Aziz Kocaoğlu, Radyo ve Demokrasi Müzesi’ni İzmir’e kazandıran Başkan Tartan’ı kutlayarak, “Belediye hizmetlerinin yanı sıra butik müzeler kurarak başlattığı hizmetler sayesinde İzmir’in çok önemli bir açığını karşıladı bu nedenle kendisini tebrik ediyorum. Anayasa Mahkemesi’nin kararından sonra artık Mustafa Balbay’a özgürlük diyorum. Demokrasiye inancımızı, hukuku yükselterek karşılamamız gerekiyor” dedi.


Tarihimizdeki radyolar müzede
Müze için Basmane’deki Altınpark Kazı Alanı karşısında bulunan Sarmaşıklı Ev restore edildi. Vatandaşların bağışlarıyla onlarca radyo toplandı. Çalışmayacak durumda olanlar titizlikle tamir edilerek müzeye kazandırıldı. Yüzden fazla radyonun yer aldığı müzede dünyada radyo yayının yapılmaya başlandığı 1921'den günümüze kadarki her döneme ait radyonun yer aldığı belirtildi. Müzede çok sayıda plak ve pikabın da bulunduğu ifade edildi. Ziyaretçilerin, tarihte önemli yer tutan olayların radyo anonslarını dinleyebilecekleri dile getirildi.

Açılışa kimler geldi
Müzenin açılış sunumunu ünlü televizyon programcısı Seda Akgül üstlendiği açılışa çok sayıda ünlü radyocu katıldı.
Show Radyo’nun muhalif programcısı Nihat Sırdar, Güçlü Mete, Show Radyo Teknik Müdürü Murat Seymen, NTV Spor Radyo Mehmet Ayan, Türkiye de özel radyoculuğun kurucularından Ender Uslu, Best Fm’den Cem Aslan, Seslerini radyodan ilk duyduğumuz efsane spikerler Halit Kıvanç ve Orhan Ayhan, TRT İzmir Radyosu spikerleri ve prodüktörlerinden; Murat Can Canbay, Funda Koray, Zafer Akçay, Arife Soydemir, Hakan Urgancı, Murat Ünlü, TRT İzmir Bölge Müdürü Muharrem Acar, TRT Radyo Müdürü Oğuz Kaçtan gibi pek çok isim açılışa renk kattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası