Ege Postası
Geri

Rauf Denktaş Parkı Açıldı

Narlıdere Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı rahmetli Rauf Denktaş adına hazırladığı park için Limanreis mahallesinde görkemli bir açılış töreni düzenledi.
Rauf Denktaş Parkı Açıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
6 Kasım 2012 Salı 00:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Narlıdere Belediyesi meclis kararı ile Limanreis Mahallesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı rahmetli Rauf Denktaş’ın anısını yaşatmak için yaptığı parkın açılışını gerçekleştirdi. Narlıdere Belediyesi tarafından organize edilen törene Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’ne üye Güzelyurt Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Mahmut ÖZÇINAR, Tatlısu Belediye Başkanı ve Birlik As Başkanı Hayri ORÇAN, Alsancak Belediye Başkanı Dr. Yücel Atakara, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip,
Değirmenlik Belediye Başkanı Osman İŞİSAL, Alayköy Belediye Başkanı Hulisi MANİSOY, Paşaköy Belediye Başkanı Habil TÜLÜCÜ, İnönü Belediye Başkanı ve Eşi Ali ÖNCÜ-Fatma Öncü, Vadili Belediye Başkanı ve Eşi Mehmet ADAHAN-Ziynet ADAHAN, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel ÇELEBİ-Aytül ÇELEBİ, Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet DEMİRCİ ve Kıbrıs İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlık Müdürü Meftun ORKUN, Kıbrıs Türk Belediyeleri Genel Sekreteri Taşer AYBAR, Birlik Dış İlişkiler Sorumlusu Fatma YAĞLI, Birlik Uzmanı Muammer GÜNEŞ katıldı. Limanreis mahallesinde düzenlenen Rauf Denktaş Parkı açılışına ayrıca CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, KKTC Türk cumhuriyeti İzmir konsolosu Uğur Yazar, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Foça Belediye Başkanı Fuat Demirağ, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Belediye Başkanı Fikret Akova, Narlıdere CHP ilçe başkanı Asker Güneş, CHP İzmir İl başkan yardımcısı Celal Yıldız, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç belediye meclis üyeleri ve Limanreis Muhtarı Rafet Korkut, Narlı Mahalle Muhtarı İbrahim Türksever ve vatandaşlar katıldı.

Güçbirliği Protokolü

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Kıyı Ege Belediler Birliği arasında ilişkileri güçlendirmek amacı ile bir düzenlenen protokole imza attı. Narlıdere Belediyesinde imzalanan güçbirliği protokolü ile yerel yönetimler arası tecrübe paylaşımı, kardeş şehir ilişkileri, yasalar ve mevduatlar ile ilgili belediye hizmetlerinde iş birliğini amaçlıyor.Başkan Batur protokol imza töreninde iki birlik arasında tarihi bir güne imza attıklarını ifade ederek, imzalanan protokolün önemine değindi. Narlıdere Belediyesinde gerçekleştirilen protokol imza törenin ardından Limanreis Mahallesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı rahmetli Rauf Denktaş adına hazırladığı parkın açılış törenine geçildi.

Rauf Denktaş'ı Narlıdere'de Yaşatmaktan Onur Duyuyoruz

Zeybek gösterisi, Saygı duruşu İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “Daha önce kararını belediye meclisimizden aldığımız ve kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyetinin ulusal mücadelesinde dr fazıl küçükten bayrağı aldıktan sonra bu mücadelenin hayata geçmesinde devlet kavramının oluşmasına kadar ve ondan sonraki mücadelede hep önder olmuş Sayın Rauf Denktaş adına yapmış olduğumuz parkın açılışını gerçekleştireceğiz. Geçmişi mücadele içinde geçen özellikle ulusal kurtuluş mücadelesinde hiç ödün vermeden bu mücadeleyi Cumhuriyet noktasına kadar getirebilen çok değerli bir önderdi. Yavru vatan ile Anavatanın birleşmesi ve birlik beraberlik içinde hizmetlerin yürütülmesi konusunda da çok hizmetleri geçmiştir. Bu değerli büyüğümüzü biliyorsunuz ocak ayında kaybetmiştik. Kuzey Kıbrıs bizim için önemli bir yer ve olgu. Kanlarımız ve canlarımız orada yaşıyor. Üç ay gibi kısa bir sürede parkımızı tamamladık. Topluma mal olmuş, demokrasiyi savunan, özgürlük bekçisi olan ve hukuk devletini her noktada belli bir mücadele ile savunan kişiler Narlıdere'nin her köşesinde yaşıyor ve yaşamaya da devam edecek. Narlıdere'de simge isim olan Rauf Denktaş'ı Narlıdere'de yaşatmaktan onur duyuyoruz” dedi.
Başkan Batur konuşmasında ayrıca Kıbrıs için önemli bir kilometre taşından bahsederek bugünkü barış ve huzurun tesisinin sağlanmasında emeği büyük olan bir büyüğümüzü hatırlatarak “ Kuzey Kıbrıs deyince akla gelen önemli isimlerden biri de Sayın Bülent Ecevit'in ölüm yıldönümü onu da buradan saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun” dedi.

Ruhu şad olsun
Kıbrıs Türk belediyeler birliği belediyeler birliği başkanı ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar park yaptığı konuşmada “Bugün Narlıdere belediyesi için önemli bir gün. KKTC ve bizler içinde çok önemli bir ulusal önder olan Sayın Rauf Denktaş adına Narlıdere'de bir park yaptık. Bu parkın açılışında biraz sonra gerçekleştireceğiz. Narlıdere ve kuzey Kıbrıs'ın Kıyı Ege Belediyeler Birliğinde olduğu gibi iç içe olması, bu liderimizin, özellikle ulusal önderin Narlıdere'de ve İzmir'de adına bir düzenleme yapılarak ölümsüzleştirilmesi bizim için çok önemli. Belediye Meclis üyelerimiz ile aldığımız karar ile çok doğru bir noktada olduğumuza inanıyorum. Ruhu şad olsun. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Bu protokolün belediyeler birliği açısından çok önemli bir çalışma olduğunu düşünüyor, her iki beledi birliği içinde hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Limanreis mahalle sakinleri adına Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’a çiçek takdim edildi. Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’ne üye Güzelyurt Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Mahmut Özçınar ve KKTC Türk cumhuriyeti İzmir konsolosu Uğur Yazar için plaket sunumunun ardından, Rauf Denktaş parkının açılışı gerçekleştirildi.




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası