Ege Postası
Geri

Gaziemir’de tarihe yolculuk

Gaziemir’de tarih bilinci ve vatandaşların yaşadıkları yere aidiyet duygularını pekiştirmek amacıyla “Tarihten Günümüze, Seydiköy’den Gaziemir’e” isimli panel düzenlendi. Panelde konuşan Şenol, kentin tarihi üzerindeki kalın örtüyü kaldırmak için çalıştıklarını dile getirdi
Gaziemir’de tarihe yolculuk
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Kasım 2012 Pazartesi 13:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR- Gaziemirlilerin tarih bilincini ve yaşadıkları yere aidiyet duygularını geliştirmek amacıyla Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde  “Tarihten Günümüze, Seydiköy’den Gaziemir’e” isimli panel düzenlendi. Gaziemir Belediyesi, Gaziemir Kaymakamlığı ve Seydiköylüler Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen panele, öğretim üyeleri ve araştırmacı- yazarlar konuşmacı olarak katıldı. Panelin onur konuğu ise ataları Seydiköylü olan, Sevdam Seydiköy kitabının yazarı Yunanistanlı araştırmacı- yazar Maritsa Spyrou’ydu.

Gaziemir’in geçmişten günümüze yaşadığı tarihi gelişim hakkında bilgi vermek amacıyla yapılan panel, Vali Yardımcısı Mehmet Suat İlhan, Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Seydiköylüler Derneği Başkanı Hakan Süvari, CHP Gaziemir İlçe Meclis Üyeleri ve çok sayıda Gaziemirlinin katılımıyla gerçekleşti.

 ‘Tarihten ibret alınması gerekiyor’

 Kaymakamı Tuğ, Gaziemirlilerin ilçenin geçmişini tanımadığını ifade ederek; "İnsanların, ilçenin kimler tarafından kurulduğu, değerlerinin neler olduğu konusunda bilgisi yok. Tarih bilincini artırıp, Gaziemirli olma hissini oluşturmak için bu paneli düzenledik” dedi. Gaziemir’in tarihini gelecek nesillere taşıyabilmek ve tarihte yaşanılanların unutulmasının önüne geçmek için kitap, film gibi kültürel yayınlar hazırladıklarını söyleyen Başkan Şenol ise, kentin tarihi üzerindeki kalın örtüyü kaldırmaya çalıştıklarını söyledi.

Yaza Spyrou; tarihin ibret alınması ve tekrarından kaçınılması gereken olaylarla dolu olduğunun altını çizerek, tarihin gelecek nesillere aktarılmasının önem arz ettiğini, gelecek nesillerin yüreklerine düşmanlık değil, dostluk tohumlarının ekilmesi gerektiğini belirtti. Çocukluğundan beri Türkleri tanımak isteğini Türklere hem sempati duyduğunu, hem de toplumun önyargısından dolayı Türklerden korktuğunu söyleyen araştırmacı- yazar Maritsa Spyrou Türkleri tanıdıktan sonra Türkleri çok sevdiğini kaydetti.

Prof. Dr. Nemci Ülker başkanlığında yapılan ilk oturuma,  araştırmacı-arkeolog Ercan Çokbankir, Doç. Dr. Yusuf Ayönü, Doç. Dr. Cahit Telci ve Doç. Dr. Vehbi Günay konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Turan Gökçe başkanlığında saat 15.00’de başlayan ikinci oturumunda ise, Doç. Dr. Hasan Mert, araştırmacı-yazar Maritsa Spyrou, Prof. Dr. Kerem Arı ve Yrd. Doç. Dr. Ünal Şenel söz aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası