Ege Postası
Geri

Başkan ve muhtarlar Çiğli’de buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, muhtarlarla buluşarak sorunlara yerinde çözüm bulma çalışmalarını sürdürüyor. Çiğli ilçesinde Başkan Solak ve 13 mahallenin muhtarı ile bir araya gelen Kocaoğlu, Harmandalı’daki katı atık depolama alanı üzerinde büyük bir kent ormanı kurmak istediklerini açıkladı.
Başkan ve muhtarlar Çiğli’de buluştu
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Kasım 2012 Pazartesi 10:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -Bir yandan çevre ilçelerin dağ köylerini ziyaret ederek sorunları yerinde tespit eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir yandan da kent merkezinde hizmete ihtiyaç duyan mahallelerin muhtarlarıyla buluşuyor. Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka ve Bayraklı muhtarlarının taleplerini dinleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, bu kez Çiğli ilçesinde, Belediye Başkanı Metin Solak ile birlikte; Ahmet Efendi, Cumhuriyet, Balatçık, Güzeltepe, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İnönü, İstasyonaltı, Kaklıç, Köyiçi, Maltepe, Sasalı Merkez, Şirintepe ve Uğur Mumcu mahallelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi. Şirintepe Mahallesi’ndeki toplantıya, Başkan Kocaoğlu’nun geldiğini haber alan mahalle sakinleri de katıldı. Muhtarların aktardığı sorunları dinleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, toplantıda hazır bulunan İZSU, İZBETON ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine gerekli talimatları verdi ve acil olanlara öncelik verilerek çalışmalara hemen başlanmasını istedi.



Harmandalı’nda “kent ormanı”
Çiğli’de yapılacak en önemli işin, Harmandalı’daki katı atık depolamasına son vermek olacağını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Yer bulduğumuz ve önündeki engelleri kaldırdığımız an İzmir’de çevre konusunda başlatılacak yeni bir iş kalmayacak. Türkiye’de çevre yatırımları konusunda zaten 1 numaralı kent konumundaki İzmir, çöp konusunu da çözünce yerini daha da sağlamlaştıracak. Harmandalı’daki katı atık depolama alanı üzerinde de büyük bir kent ormanı kurmak istiyoruz” diye konuştu.

Vatandaş dönüşümü Büyükşehir’den istedi
Toplantıda ele alınan konulardan biri de kentsel dönüşüm çalışmaları oldu. Muhtarlar ve vatandaşlar, Başkan Kocaoğlu’na duydukları güveni dile getirerek, bu bölgedeki dönüşüm çalışmasını da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapmasını istediklerini söyledi. Başkan Kocaoğlu ise Çiğli ilçesinin kent dönüşümüne kesinlikle ihtiyaç duyduğunu ancak TOKİ’nin bölgede çalışma yapmaya karar vermesi halinde buna engel olamayacaklarını kaydetti. Mal sahiplerinin müteahhitlere teslim edildiği bir dönüşüme karşı olduğunu dile getiren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Hakem de, hakim de, kural koyucu da biz olacağız” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, yerinde dönüşüm anlayışını benimsediklerini ve planladıkları kentsel dönüşüm çalışması kapsamında tapusu olsun veya olmasın, herkese uygun koşullarda yeni bir ev teklif edileceğini söyledi.
Çiğli İZBAN’la güldü
Toplantıda muhtarlar sadece sorunlarını aktarmadı, aynı zamanda yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti de dile getirdi. Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi’nin Çiğli’de yaşamı rahatlattığını ve ulaşımı çok kolay hale getirdiğini belirten muhtarlara, vatandaşlar da destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise yeni çekerlerin gelmesi ve bazı küçük aksaklıkların da giderilmesi ile İZBAN’da çok daha hızlı ve daha sık seferlerle hizmet verileceğini açıkladı. Ulaşımda 90 dakika uygulaması sayesinde İzmirlilerin tek biletle kentin bir ucundan diğerine gidebildiğini belirten Başkan Kocaoğlu, “Ulaşımı sübvanse ederek, asgari ücretle çalışan her işçinin cebine ayda 100-150 TL para koyuyoruz. Bu hizmeti kenar semtlerde oturan düşük gelirli vatandaşlarımız için yapıyoruz” diye konuştu.
Büyük sorunlar aşıldı
9 yıl önce ziyaret ettiği mahallelerde bugünle kıyaslanmayacak kadar çok sayıda şikayetle karşılaştığını sözlerine ekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Şimdi şikayetlerin önemli bölümünü çözdük. Geriye küçük işler kaldı. İZSU Genel Müdürlüğü 2004’ten bu yana tarihinin en büyük yatırımlarını yaptı. Hala bir çok konu ihale aşamasında. İZSU’nun 80 civarında şantiyesi var. Her hafta 5-6 tane ihaleye karar veriyoruz. Sorunların hepsi bu şekilde çözülecek” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası