Ege Postası
Geri

Balkan Göçmenleri Bornova’da buluştu

Bornova Belediyesi ile Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği İzmir Şubesi, Pınarbaşı Nazım Hikmet Rekreasyon Alanı’nda Sonbahar Şenliği düzenledi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın da katıldığı Şenlik’te sevilen Balkan ezgileriyle halaylar çekildi dayanışma mesajları verildi
Balkan Göçmenleri Bornova’da buluştu
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Kasım 2012 Pazartesi 10:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR-  Balkan kentleriyle çok sıkı dostluk ilişkileri geliştiren Bornova Belediyesi, Pınarbaşı Nazım Hikmet Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen Sonbahar Şenliği’nde Balkan göçmenlerini buluşturdu. Bornova Pınarbaşı Nazım Hikmet Rekreasyon Alanı'nda düzenlenen ' 1. Bal - Göç Sonbahar Şenliği 'ne İzmirli Balkan göçmenleri büyük ilgi gösterdi. Balkan göçmeni ailelerin çocuklarından oluşan Sakoband, Hüsenka grupları büyük beğeni topladı. Ramo birlikte seslendiren solistler Sevim Kahya ve Ekrem Pehlivan coşkuyu doruğa çıkardı.

Etkinliğe Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın yanısıra Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi Başkanı Av. Aydın Özcan da katıldı. Bornova Belediyesi ile birlikte Şenliği düzenleyen Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin İzmir Şubesi Başkanı Hamdi Kanlıoğlu, ''Bu etkinliği Balkan göçmenlerini bir araya getirip, birbirleriyle tanıştırmak, kaynaştırmak ve dayanışma duygularını geliştirmek için düzenledik. Sonbahar Şenliği’ni her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Balkan göçmenlerinin böyle etkinliklerde birararaya gelerek dayanışma duygularını geliştirdiklerini belirterek, “Bornova Belediyesi olarak yurttaşlarımızın biraraya gelip kültürlerini yaşatmalarına katkıda bulunmaktan onur duyuyoruz. Bal-Göç Sonbahar Şenliği’nin bundan sonraki yıllarda da devam eödeceğine inanıyorum” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası