Ege Postası
Geri

Ecevit Buca’da anıldı

2 Kasım 2006’da yitirdiğimiz Başbakan Bülent Ecevit ölümünün 6. yılında Buca’da unutulmadı.
Ecevit Buca’da anıldı
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Kasım 2012 Pazartesi 14:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-   Buca Barış Mahallesi’ndeki Bülent Ecevit Parkı içerisindeki heykeli önünde düzenlenen törene Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, CHP Buca İlçe Başkanı Bekdaş Gül, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin 18. başbakanı olan Bülent Ecevit’i 6. ölüm yıldönümünde özlemle andıklarını söyleyen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Bülent Ecevit’in heykeli önüne çelenk bıraktı. Tatı yaptığı konuşmada, herkesin dost, akraba olduğunu. Herkesin birbirini sevdiğini ve sevgiliyi de rahmetli Bülen Ecevit’in öğrettiğini söyledi. Tatı, “Aslında bakıyorum herkese, herkes dost akraba gibi. Herkes birbirini seviyor. Herkes birbirini anlıyor. Zaten Demokratik Sol Partideki özellikle 90’lı yıllardaki yükselişte sevgiyle geliyor. Bize bunu öğreten de; lider Bülent Ecevit’ti. Her şeyden önce sevgiyi öğretti. Rahmetli Ecevit yurtdışında ülke için, Türk halkı için bildiği doğruyu ödünsüz olarak kullanabilen ve örnek olan büyük bir lider. 70li ve 80li yıllarda aldığı kararlarla İngiltere’ye Amerika’ya kafa tutarak Türk halkının yararına aldığı kararlar ve uygulattığı kararlar hala izlerini sürdürüyor. Bırakın Türkiye’yi tüm dünyanın dürüst lider olarak tescillediği bir lider. Ne mutlu bir lideri tanıdık. Ne mutlu böyle bir liderle yaşadık ve ne mutlu böyle bir lidere inanan sizlerle birlikte 6. yılında onun aramızdan ayrılışını hep beraber anıyoruz” diye konuştu.

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’i anma töreninde konuşan DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe ise günün anlam ve önemine ilişkin DSP Genel Başkanı Masum Türker’in açıklamalarında alıntı yaparak, “Ecevit emekçileri, hakları gasp edilen milyonlarca insana umut olmuştur. Onurlu, dürüst, demokrat, uzlaşmacı kimliğiyle varlık göstermiştir. Ölümünün 6. yılında sayın Bülent Ecevit’i rahmetle anıyoruz” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası