Ege Postası
Geri

Referandum öncesi başkanlarla zirve

Cumhuriyet Halk Partisi, Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı için “referandum sandıkları” kuracak. İzmir İl Başkanlığı da önce Pazar günü CHP’li belde belediyelerinde bir sonraki hafta ise diğer partilerin iktidar olduğu beldelerde referandum yapacak. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Pazar günü yapılacak referandumun ilk ayağı öncesi CHP’li beldelerin belediye başkanlarını ve ilçe başkanlarını ağırladı.Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir programı da şekillenmeye başladı. Kılıçdaroğlu Kasım ayının ilk günlerinde İzmir’de iki gün boyunca Bornova,Aliağa,Menemen, Kemalpaşa, Torbalı ve Karşıyaka’da açılışlara katılacak.
Referandum öncesi başkanlarla zirve
Haberler / Yerel Politika
12 Ekim 2012 Cuma 20:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP, partili belediye başkanları ile diğer partiden belediye başkanlarınca yönetilen beldelerde, Büyükşehir Belediyesi Kanunu Tasarısı için “referandum sandıkları” kuracak. Belde seçmeni, “Evet, belediyem kapatılsın” ya da “Hayır, belediyem kapatılmasın” yönünde oy kullanacak CHP İzmir İl Başkanlığı da önce Pazar günü CHP’li belde belediyelerinde bir sonraki hafta ise diğer partilerin iktidar olduğu beldelerde referandum yapacak. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, bu eksende Pazar günü yapılacak referandumun ilk ayağı öncesi  CHP’li beldelerin belediye başkanlarını ve ilçe başkanlarını ağırladı.İl Binası’nda gerçekleşen toplantıda  Pazar günü ilk olarak CHP’li belde belediyesi olan Belevi, Gökçen, Mordoğan, Zeytinova, Alaçatı’ referandum yapılacağı  Birgi, Konaklı, Ovakent ve Bozdağ belde belediyeleri hazırlıkları tamamlayamadığı için bu beldelerde referandumun diğer partili beldeler ile birlikte bir sonraki hafta yapılacağı açıklandı.

 ENGİN: YENİ YASA FAKİRLEŞTİRECEK

 Belde belediye başkanları toplantısı öncesi basına açıklamalarda bulunan İl Başkanı Ali Engin, geçtişğimiz gün Ankara’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları toplantı da sürece ait tüm detayları konuştuklarını ve hazır olduklarının altını çizdi.Bütünşehir Yasası’nın köyleri ve beldeleri fakirleştiren yerelleşmeyi katleden bir yasa olduğunu belirten Engin, “Yeni yasa ile bin 500 belediyemiz kapatılacak. Birçoğu belde olduğu için kapatılacak. Antalya’nın kıyı uzunluğu 648 kilometredir. Düşünebiliyor musunu? Antalya Büyükşehir Belediyesi 600 kilometre öteye hizmet götürecek” dedi.

 “AK PARTİLİ BAŞKANLARDA KARŞI”

Kanun tasarısının yerel seçimler öncesi siyasi bir hamle olduğunun altını çizen Engin, İzmir’i Ak Parti’ye kaptırmayacaklarını söyledi.Engin konuşmasını şöyle sürdürdü; “2009 yerel seçim öncesinde ilçelerin sınırları değişti yeni ilçeler oluşturuldu. Ama yine seçimlerde galip geldik. Bu seçimlerde yine galip gelmeyi bileceğiz. Kapanan beldelerde her partiden seçmen bu konuya karşı tepkilidir. Hatta bütün AK Partili belde belediye başkanları da bu kapatılmaya karşıdır. Başbakan ve AK Parti Milletvekilleri bizi dinlemiyorsa bile umarım kendi belde belediye başkanları ve ilçe başkanlarını dinler ve bu yasa biraz daha esnek biçimde ortaya çıkar. Bizde bugün referandumu değerlendirmek için toplantı yapıyoruz. Sandıklarımızı koyarak 5 beldemizde referandum yapacağız. Anons aracımız vatandaşımızı referanduma çağıracak. 21 Ekimde gününde diğer kalan beldelerde referandum yapacağız. Tüm vatandaşımız referanduma davetli olacak”

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin CHP’li olmayan belde belediyeleri ile görüşme yapacağını ve o belde belediyelerinin de referanduma katılacağını düşündüğünü belirtti.

 ÇAKIR: AİHM’E TAŞINABİLİR

Toplantı  Mordoğan Belde Belediye Başkanı Ahmet Çakır referandum sonuçlarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşınabileceğini söyleyerek, “Bütünşehir Yasası küçük beldeleri atıl hale getiriyor. Kanun taslağını güzel bir şekilde irdelersek seçilenler geriye atılırken atananlar öne çıkartılıyor. Kesinlikle biz buna karşıyız. Ciddi bir mücadele vereceğiz. Avrupa Sözleşmelerine imza attığımıza göre bizim lehimize karar çıkacaktır. Bütünşehir’e karşı değiliz. Tezlerini oturarak konuşmamız lazım. Ben yaptım oldu ile olmaz. Genel Merkezimiz referandumun neticelerini Avrupa İnsan Haklarına Mahkemesine taşıyabilir” dedi

KILIÇDAROĞLU İZMİR’E GELİYOR

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir programı da şekillenmeye başladı. Kılıçdaroğlu İzmir’de iki gün boyunca Bornova,Aliağa,Menemen,  Kemalpaşa, Torbalı ve Karşıyaka’da açılışlara katılacak. Kaasım ayının ilk günlerinde kente gelecek olan Kılıçdaroğlu’na iki gün boyunca yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olmak isteyen bir çok partilinin görüşmek için nabız yoklaması bekleniyor.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası