Ege Postası
Geri

Rektör Seyfullah Çelik CHP’yi ziyaret etti

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Seyfullah Çevik, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i İl başkanlığındaki makamında ziyaret etti. Rektör Çevik’e ziyaret sırasında Üniversite Genel Sekreteri Adnan Yeşildal’da eşlik etti.
Rektör Seyfullah Çelik CHP’yi ziyaret etti
Haberler / Yerel Politika
9 Aralık 2012 Pazar 15:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Ziyaretin yoğun siyasi gündem ve üniversitedeki işler sebebi ile biraz gecikmiş bir ziyaret olduğunu, ancak CHP İzmir il başkanı Ali Engin’i ilgiyle takip ettiklerini ifade ederek, Gediz Üniversitesi hakkında bilgiler veren Rektör Seyfullah Çevik, şunları söyledi.
“Üniversitemiz kurulalı yaklaşık 4 yıl oldu ancak ilk eğitim ve öğretime başladığımız yıldan bugüne kadar çok hızlı ve kaliteli bir öğrenci artışımız var. Bugün yaklaşık 3 bin öğrenciye eğitim verir durumdayız. Üstelik yetmiş beş farklı ülkeden öğrencimiz var, bu rakamlarda üniversitemizin hem ülkemizde ki, hem de yurt dışında ki prestijini ve kalitesini gösteriyor. Bizler öğrencilerimizin sosyal hayatla bağlarının da güçlü olmasına önem veren bir üniversiteyiz, bu bağlamda birçok fikir kulübümüz var. Bu kulüplerden birisi de Gri Düşünce kulübü. İnşallah yakın bir zamanda Sayın Ali Engin’de bu kulübümüzün konuğu olarak öğrencilerimizle bir araya gelir. Bu nezaket ziyaretinde bizi kabul eden sayın başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisini seçildiği günden bu tarafa yakinen takip ediyor, siyasete getirdiği ortak akıl ve uzlaşmacı tavrı takdir ediyoruz, en kısa zamanda kendisini üniversitemizde ağırlamak isteriz.

Konuklarını CHP İl Başkan Yardımcısı Barış Erel’le birlikten ağırlayan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’de, Gediz üniversitesinin İzmir’de eğitim ve sosyal alandaki önemli bir boşluğu doldurduğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü;
Elbette ki Türkiye’nin 3. büyük kentindeki üniversite sayısı yeterli değil, Gediz üniversitesi ile bu anlamdaki eksikliğimiz biraz olsun giderilmiş durumda. Sayın Rektörün verdiği rakamlar çok sevindirici, yurt dışından gelen öğrenci aynı zamanda İzmir’in gönül elçisi demektir. Kentimizin tanıtılmasına bu anlamda büyük katkı sağlanıyor olması çok değerli bir çalışma. Bizce bir ülke için yapılacak en değerli ve geri dönüşümü en karlı yatırım insana, gençlerimize yapılan yatırımdır. Bunun için parti olarak üniversite sayımızın arttırılması, üniversitelerimizin özerkliğinin sağlanması için büyük çaba harcıyoruz. Gerek devlet, gerek özel olsun bu eğitim kurumlarının öncelikle Atatürk’ün açtığı yoldan, sorgulayan, eleştiren, üreten, araştıran cumhuriyet gençleri yetiştirmesini bekliyoruz. Yıllarca ihmal edilmiş olan gençlerimizin, hayatın her alanında daha fazla yer alması, söz ve insiyatif sahibi olması için partimiz önemli çalışmalar yürütüyor. Gediz üniversitesinin kısa zamanda çok yol aldığını görmek beni hem İzmir hem’ de gelecek adına çok umutlandırdı. İnşallah en kısa zamanda bir söyleşi ile üniversite öğrencilerimizle de bir araya gelme imkanı buluruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası