Ege Postası
Geri

Renkler İzmir’de buluştu

Konak Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği hemşeri buluşmalarının üçüncüsü Aydın, Eskişehir, Gaziantep ve Kars illerinin katılımıyla başladı
Renkler İzmir’de buluştu
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Kasım 2013 Pazar 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Konak Belediyesi’nin düzenlediği, Uluslararası İzmir Fuarı 2.Hol’de gerçekleşen ‘Türkiye’nin renkleri 3 Aydın, Kars, Eskişehir, Gaziantep Buluşması’ açılışında gökkuşağının yedi rengini taşıyan ve toplumun tüm farklılıklarıyla bir bütün olduğunu simgeleyen kurdele kesildi. Renkli açılışa Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Eskişehir Seyitgazi Belediye Başkanı Adnan Yalçın Şen, Ege Bölgesi Aydınlılar Derneği Başkanı Necati Ünal, Ege Eskişehirliler Derneği Başkanı Şuayip Parlak, EgeKarsfed Başkanı Tarkan Eledağ, Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkanı Turgut Nacaroğlu ve sivil toplum kuruluşları üyeleri katıldı.



Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu Bölgeleriyle Ege Bölgesini İzmir’de bir araya getiren renkler buluşmasında Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, ‘Hep birlikte varız, biriz, güzeliz’ diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:



“Birey ve toplum olarak, kentler ve ülke olarak varlığımız Cumhuriyetin ilk günlerinden bugüne kadar gelen kazanımlarla sağlandı. Kadınlarımızın sırtında mermiyle, çocuklarımızın yırtık çoraplarla savaş alanında olduğu, Büyük Önder Atatürk’ün günde bir saatlik uykuyla, geleceğin genç Cumhuriyetini kurduğu bir özveriyle bugündeyiz. Biz Aydın, Eskişehir, Gaziantep ve Kars’ı, aslında bütün kentlerimizi yüreğimizde şekillendirdik. Yüreğimizdeki bu şekil sevgi, dostluk ve kardeşlik olarak İzmir’den yayıldı.”
Binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Türkiye’nin Renkleri Buluşması, Eskişehir’in efsane EsEs Bandosu’nun müzikleri eşliğinde başladı. Gün boyunca ziyaretçi akının sürdüğü fuar alanı, girişinden itibaren dört ilin yöresel lezzetlerinin yaydığı kokularla doldu. Aydın’ın meşhur inciri ve keşkeği, eşsiz Kars kaşarı, Eskişehir’in çiböreği ile Gaziantep’in dünyaya nam salmış fıstıklı baklavası katılımcılara ikram edildi. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kurulan stantları tek tek ziyaret ederek ikramları kendi eliyle gerçekleştirdi. Başkan Tartan, Aydın standından keşkek kararken Eskişehir standında haşhaşlı gözleme açtı. Fuar 2.Hol’de kurulan dev sahne ise bir an bile boş kalmadı. Aydın Zeybeği ve Kafkas buluşmanın ilk gününe damga vurdu. Türk Halk Müziği sanatçısı Sabahattin Gülümser ise her yöreden söylediği türkülerle fuarı ziyaret edenleri coşturdu. Çocuklar ise kurulan çocuk alanında gönüllerince eğlendi.



Konak Belediyesi’nin düzenlediği Türkiye’nin Renkleri Buluşması, ikinci gününde beş bin kişilik Aşure yapımıyla devam edecek.

TÜRKİYE’NİN RENKLERİ BULUŞMASI
17 KASIM 2013 PAZAR

12.00 AŞURE - DUA VE AŞURE DAĞITIMI
DEYİŞLER- HALK OZANI MAHMUT IŞIK
SEMAH- EGE BÖLGESİ KARS DEMOKRAT DERNEKLER FEDERASYONU
AŞIKLAR ATIŞMA- TURGUT YILMAZ-NEVRUZ ALİ ÇİÇEK

13.30 GÖSTERİ â€“ ESKİŞEHİR
İZMİR KIRIM DERNEĞİ HALK OYUNLARI

14.00 YÖRESEL YARIŞMALAR

15.00 KONSER – GAZİANTEP
ALLABEN VE GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK OYUNLARI
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KATKILARIYLA

16.00 KONSER-AYDIN
HARUN MANAVAK

17.00 GÖSTERİ- KARS
KONAK BELEDİYESİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ KAFKAS YÖRESİ

17.15 KONSER- AYDIN/ ESKİŞEHİR/ GAZİANTEP/ KARS
KONAK BELEDİYESİ TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU
ŞEF: BAHAR ALMAÇ

18.00 KONSER- ESKİŞEHİR
TUĞBA GER

19.00 GÖSTERİ- GAZİANTEP
KONAK BELEDİYESİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ
GAZİANTEP YÖRESİ

19.15 KONSER- KARS
ERDEM ŞİMŞEK


AYRICA;
GÜN İÇERİSİNDE; OLD CİTY BAND- ES ES BANDOSU KONSERİ, YÖRESEL ÜRÜN TADIM VE SATIŞLARI İLE ÇEŞİTLİ İKRAMLAR, ÇOCUK OYUN ALANI AKTİVİTELERİ, KONAK BELEDİYESİ MÜZELERİ STANDINDA
OYUN VE OYUNCAK MÜZESİ-ORİGAMİ ATÖLYESİ KARAGÖZ HACİVAT GÖSTERİSİ
MASK MÜZESİ-GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ-GÖNÜL YILMAZ MASK YAPIMI
NEŞE VE KARİKATÜR MÜZESİ-KARİKATÜR ATÖLYESİ- MUSTAFA YILDIZ
PORTRE ÇİZİMİ- MENEKŞE ÇAM ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞECEKTİR.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası