Ege Postası
Geri

Resmi Gazete’de yayımlandı: İzmir’de yeni koruma kararları

İzmir’in Foça, Urla ve Selçuk ilçelerinde yeni koruma kararları alındı. Kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.
Resmi Gazete’de yayımlandı: İzmir’de yeni koruma kararları
Haberler / İzmir
25 Ekim 2023 Çarşamba 09:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, İzmir’in Foça, Urla ve Selçuk ilçelerinde yeni koruma kararları alındı.

PERS MEZAR ANITI’NA KORUMA KALKANI

İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararına göre, İzmir’in Foça ilçe Yenibağarası mahallesinde bulunan Pers Mezar Anıtı, ‘Taş Kule Pers Mezar Anıtı ve Antik Dönem Taş Ocağı’ adı ile 1. ve 3. derece arekolojik sit olarak tescillendi.

URLA’DA ŞERHLİ KORUMA

İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararıyla İzmir’in Urla ilçesi Atatürk mahallesi Çayır mevkii’nde bulunan tapunun 4874 ada 16 parsele kayıtlı olan taşınmaz ve çevresine yönelik Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun kararına göre, alanda açığa çıkan Arkaik Dönem yerleşiminin doğu kapısıyla birlikte bütünleşik ve koridorlu yapı kompleksi M.Ö 6. Yüzyıl’ın ikinci çeyreğine tarihlenen savunma sistemi ile etütlük ve envanterlerlik eserler dikkate alınarak parselin sit derecesi 1. Derece arkeolojik sit olarak belirlendi kararına şerh konuldu. Öte yandan 16 parsel dışında kalan alan 3. Derece arkeolojik sit alanı şerhi konuldu.

SELÇUK’TA KORUMA KARARI 

İzmir’in Selçuk ilçesi Pamucak Mevkii’nde İzmir 1 NumaralıKültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararıyla 9913 parsel 3107 ada ve 7 parsel 1. Derece arekolojik sit alanı olarak belirlendi.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası