Ege Postası
Geri

Reyhanlı esnafı: Suriyeli mültecilerle hiç bir problemimiz yok

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaların ardından ilçe halkı, Suriyeli mültecilerle her hangi problemlerinin olmadığını belirtti. İlçede patlamanın ardından provokatörlerin de kışkırtması ile bazı gruplar tarafından...
Reyhanlı esnafı: Suriyeli mültecilerle hiç bir problemimiz yok
Haberler / Güncel
13 Mayıs 2013 Pazartesi 16:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaların ardından ilçe halkı, Suriyeli mültecilerle her hangi problemlerinin olmadığını belirtti.

İlçede patlamanın ardından provokatörlerin de kışkırtması ile bazı gruplar tarafından Suriyelilere saldırıldı. Bu korku nedeniyle Suriyelilerin çoğu ilçeyi ya terk etti, ya da kaldığı eve kapandı.

Reyhanlı Eğitim ve Halkla İlişkiler Derneği Başkanı işadamı Hakan Bozkurt, olaya tamamen 'ensar-muhacir' gözüyle baktıklarını ifade etti. "Onlar bizim kardeşlerimiz” diyen Bozkurt, “Bugün zor durumda oldukları için yardımcı olmak istiyoruz. Aramızda hiç bir sorun yok. Bizim onlara yardımcı olmamızdan Esed yönetimi rahatsız ve huzurumuzu bozmak için art niyetli elemanlarını göndererek burayı provoke ediyor. Bizdeki bazı cahil geçler de onların dolduruşuna geliyor. Bu patlamanın ardından da ilişkilerimizde bozulma olmayacaktır." diyor.

Reyhanlı esnafından Hamza Eren'in patlama nedeniyle zücaciye dükkanı yerle bir olmuş ve kendisinin de vücudunun pek çok yerinde derin yaralar oluşmuş. Hamza Eren de Suriyelilerin mağduriyetine işaret ediyor. "Patlamada iş yerim yerle bir oldu. Can havli ile dışarı çıktım, bir grup Suriyeli olduğumu iddia ederek bana saldırdı. polis zor kurtardı. Büyük bir provokasyon var burada. Bizim bugün mağdur olduğumuz patlamayı, onlar ülkelerinde her gün yaşıyor. Ev, iş yeri mal ve mülklerini bırakmış buraya gelmişler. Onlara sahip çıkmak insanlığımızın bir gereği. Provokatörler kardeşliğimize zarar veremez." diyor. Patlamanın ardından ilçede yaralar sarılmaya başlandı. Vatandaşlar ev ve iş yerlerindeki enkazı kaldırarak temizlik çalışması yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası