Ege Postası
Geri

Romanya'da sıcak alarmı

Romanya, bu yılın en sıcak günlerini yaşıyor. Hava sıcaklığı, başkent Bükreş'te 39 santigrat dereceyi bulurken, güneş çarpması nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti.Sıcak hava, başkent Bükreş’te hayatı olumsuz etkiliyor. Sokaklar...
Romanya'da sıcak alarmı
Haberler / Dünya
30 Temmuz 2013 Salı 15:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Romanya, bu yılın en sıcak günlerini yaşıyor. Hava sıcaklığı, başkent Bükreş'te 39 santigrat dereceyi bulurken, güneş çarpması nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti.

Sıcak hava, başkent Bükreş’te hayatı olumsuz etkiliyor. Sokaklar ve parklar sıcaklardan dolayı boşaldı. İnsanlar buldukları gölgelerde serinlemeye çalışıyor. Belediyelerin, su çadırları ve su fıskiyeleri insanları biraz olsun serinletiyor. Sıcaklardan bayılanlar ve fenalaşanlar için ambulanslar sürekli tetikte bekliyor. Sıcak hava en çok güneş altında çalışanlar etkileniyor. Bunaltıcı havadan hayvanlar da olumsuz etkileniyor. Yetkililer, gerek duyulmadıkça öğle saatlerinde yaşlı ve çocukların evlerinden çıkmaması uyarısı yaptı.

Havanın sıcaklığından yakınan Romen vatandaş “Biz İspanya’da yaşıyoruz tatil için eşimle ülkeme Romanya’ya geldik ama burası beklediğimizden çok sıcak tatilimizin geri kalan kısmını başka bir yerde geçirmeyi planlıyoruz." dedi.

Romanya Meteoroloji Kurumu, kavurucu sıcakların ardından önümüzdeki günlerde gök gürültülü sağanak ve fırtına uyarısı yaptı. Hafta sonuna doğru, metrekareye 25-30 litre yağış düşmesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası