Ege Postası
Geri

Rumlar, 20'li yaşlarda uyuşturucu kullanmaya başlıyor

Güney Kıbrıs’ta yapılan bir araştırmaya göre; erkekler, askerlik yaşlarında uyuşturucuya başlarken kızların da eğitim gördüğü ya da çalıştığı 20’li yaşlarda olduğu tespit edildi. Güney Kıbrıs'ta Uyuşturucuyla İlgili Belge...
Rumlar, 20'li yaşlarda uyuşturucu kullanmaya başlıyor
Haberler / Dünya
29 Mayıs 2013 Çarşamba 16:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Kıbrıs’ta yapılan bir araştırmaya göre; erkekler, askerlik yaşlarında uyuşturucuya başlarken kızların da eğitim gördüğü ya da çalıştığı 20’li yaşlarda olduğu tespit edildi.

Güney Kıbrıs'ta Uyuşturucuyla İlgili Belge ve Bilgi Ulusal Merkezi” (EKTEPN) 2013 yılıyla ilgili verileri dün kamuoyuyla paylaştı.

Yayımlana verilere göre, 2004 yılından bu yana, kullanıcıların tedaviye ihtiyaç duymasına neden olan yaygın yasa dışı maddenin Hint keneviri olduğu ifade edildi.

Hint kenevirinin ilk kez erkekler tarafında askerde, kızların ise eğitim gördüğü ya da çalıştığı 20’li yaşlarda kullanıldığı belirtilen araştırmada 2011 yılında 10 kullanıcıdan 5’inin tedaviye ihtiyaç duymasına neden olan temel kullanım maddesi olarak Hint keneviri olduğu belirtildi. Hint kenevirini eroin ve kokain takip etti.

Açıklanan verilere göre;, Güney Kıbrıs’ta 2010 yılında 884 yasadışı madde bağımlısı tedavi görürken; 2011 yılında bu sayı bin 57’ye çıktığı da aktarıldı.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan EKTEPN yetkilisi Kiriakos Veresies, uzun süreli Hint keneviri kullanıcısının da sorunlu kullanıcı olarak kabul edilmesi gerektiği üzerinde durdu. Rum Kesimi'nde bulunan Athalassa Psikiyatri Hastanesine, 2012 yılında, madde kullanımından kaynaklanan psikozdan dolayı 32 kişinin yattığını ifade eden Veresies, bunlarından 27’sinin Hint keneviri kullanıcısı olduğuna dikkat çekti.

Veresies, bu sayının, vakaların yüzde 10’unu teşkil ettiğini, geriye kalanların ailelerinin, çocukları için psikiyatri desteği almaya cesaret edemediğini belirtti.

2012 yılında kaydedilmesine başlanan alkole ilgili veriler ise Güney Kıbrıs’ta nüfusun yüzde 3’ünün alkol bağımlısı olduğunu gösterdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası