Ege Postası
Geri

Rumlar AB gününde bile AB'yi eleştirdi

Rum Hükümeti ve siyasi partililer, Avrupa Birliği (AB) gününde, Güney Kıbrıs’ın içerisinde bulunduğu ekonomik kriz konusunda AB’nin izlediği tutumu eleştirdi. Güney Kıbrıs'taki mali krize sebebiyet veren gerekçeler arasında AB'nin...
Rumlar AB gününde bile AB'yi eleştirdi
Haberler / Dünya
10 Mayıs 2013 Cuma 14:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rum Hükümeti ve siyasi partililer, Avrupa Birliği (AB) gününde, Güney Kıbrıs’ın içerisinde bulunduğu ekonomik kriz konusunda AB’nin izlediği tutumu eleştirdi.

Güney Kıbrıs'taki mali krize sebebiyet veren gerekçeler arasında AB'nin aldığı kararları da sorumlu gören Rumların birliğe kızgınlığı dinmek bilmiyor. Ülkedeki siyasilerin yanı sıra AB'yi eleştirenler arasında Rum Hükümet Sözcüsü Hristos Stiliandis de yer alıyor.

Stiliandis, dün yaptığı açıklamada, AB'nin Güney Kıbrıs’a yönelik desteğinin “beklendiği gibi olmadığını” belirterek, bu nedenle Kıbrıslı Rumların “üzüntü duyduklarını” ifade etti.

Stiliandis, buna karşın özellikle küçük devletlerin, ekonomik ve diğer tehlikelerin var olduğu bugünkü uluslararası ortamda, AB dışında kalarak, uluslararası alanda etkili ve kayda değer bir politika sürdürmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

Stiliandis'in yanı sıra Emekçi Halkın İlerici Partisi AKEL'den yapılan açıklamada, Güney Kıbrıs’ın Euro Grubu’nun “daha önce hiç görülmemiş saldırısına maruz kaldığı” belirtilerek, AB’nin üye ülkeler arasında ayrımcılık yaptığını öne sürdü.

Diğer Rum parti yetkililerinden yapılan açıklamalarda da AB’ye yönelik sert eleştiriler dile getirildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası