Ege Postası
Geri

Rusya, NATO’nun Afganistan’dan çıkmasından endişeli

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja, koalisyon güçlerinin Afganistan’ı terketmesinin Rusya’nın güney sınırlarına yakın bölgelerini olumsuz etkileyeceğini söyledi.Moskova’da Rusya Dışişleri...
Rusya, NATO’nun Afganistan’dan çıkmasından endişeli
Haberler / Dünya
18 Mayıs 2013 Cumartesi 13:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja, koalisyon güçlerinin Afganistan’ı terketmesinin Rusya’nın güney sınırlarına yakın bölgelerini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanlığı’nda yabancı gazetecilerle yuvarlak masa toplantısında bir araya gelen KGAÖ Genel Sekreteri, “Koalisyon güçlerinin çıkması KGAÖ üye ülkelerinin güvenliğini olumsuz şekilde etkileyecek. KGAÖ olarak amacımız, bu söz konusu olası olumsuz etkiyi azaltmak.” dedi.

Bordyuja, bölgedeki ana sorunları Orta Asya ülkelerinde aşırılıkçı ve köktenci grupların etkisinin artması ve Afganistan’daki kamplarda KGAÖ üyesi ülke vatandaşlarının savaş eğitimi alması olarak sıraladı.

NATO BİZİMLE İŞBİRLİĞİNE HENÜZ HAZIR DEĞİL

NATO ile ilişkilere değinen Bordyuja, “NATO henüz bizimle işbirliğine hazır değil. NATO yetkililerinden bu konuda net bir cevap alamadık. NATO ile ilişkiler arzu edilir, ama hayati bir gereksinim gibi de görmüyoruz. KGAÖ kendi kendine yeterli bir kurum.” şeklinde konuştu.

KGAÖ SURİYE’YE BARIŞ GÜCÜ GÖNDERMEYİ DÜŞÜNMÜYOR

KGAÖ Genel Sekreteri, Suriye sorununun çözümü bağlamında bölgeye barış gücü göndermeyi planlamadıklarını kaydetti. Bordyuja, “KGAÖ bölgesel bir kurum olarak üye ülkelerin arazilerinin güvenliğini sağlamaktan sorumlu. Fakat barış gücü statüsü Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararına göre, barış gücünün hem ülke içi hem de ülke dışı alanlarında da kullanılmasını sağlayabilir.” dedi.

Tacikistan’ın kendisinin artık Afganistan’la olan sınırı koruyabildiğine işaret eden KGAÖ Genel Sekreteri, Ermenistan’da Rus askeri gücünün etkinliğinin artmasını, orada bulunan Gümrü Rus askeri üssündeki çalışmalara bağladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası