Ege Postası
Geri

Rusya’dan 23 isim en güçlü 500 kişi arasında

Amerika’da yayınlanan Foreign Policy dergisi dünyanın en etkili 500 ismi listesine Rusya’dan 23 kişiyi seçti. Derginin etkin olarak belirlediği listede siyasetçilerden din adamlarına, işadamlarından finans dünyasına kadar bir çok farklı...
Rusya’dan 23 isim en güçlü 500 kişi arasında
Haberler / Dünya
5 Mayıs 2013 Pazar 18:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Amerika’da yayınlanan Foreign Policy dergisi dünyanın en etkili 500 ismi listesine Rusya’dan 23 kişiyi seçti. Derginin etkin olarak belirlediği listede siyasetçilerden din adamlarına, işadamlarından finans dünyasına kadar bir çok farklı alandan isim var.

Rusya’da etkili olan isimlerin başında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geliyor. Başbakan Dmitri Medvedev, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Maliye Bakanı Anton Siluanov, Rusya Merkez Bankası Başkanı Sergey Ignatiyev, Rusya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Rusya Gevenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, FSB Başkanı Aleksandr Bortnikov, Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Mihail Fradkov ve Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin etkin siyasi isimler arasında.

Rusya iş dünyasının güçlü isimleri ise Gazprom Başkanı Aleksey Miller, LUKoil Başkanı Vagit Alekporov, Rosneft Başkanı İgor Seçin, milyarder işadamı Alişer Usmanov, Alfa Grup ortaklarından Mihail Fridman ve Interros Holding Başkanı Vladimir Potanin.

Foreign Policy’nin belirlediği 500 isim toplam nüfusun 0,000007’lik bir kısmını oluşturuyor ve 14 milyona bir isim düşüyor. Dünyanın en etkin 500 ismi arasında sadece 50 kadının bulunması dikkat çekiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası