Ege Postası
Geri

Rüya projeye ceza yağmuru

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara’da 425 gün onay bekleyen Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki beş ahşap iskele projesinde bu sefer de ceza şoku yaşanıyor. Haziran ayında tamamlanması beklenen iskelelerin ilk ayağında başlayan inşaat çalışmalarını üstlenen yüklenici firma üst üste gelen trafik cezaları karşısında şaşkınlığa uğradı. 425 gün onay bekledi, şimdi ise...
Rüya projeye ceza yağmuru
Haberler / İzmir
18 Mart 2015 Çarşamba 12:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Göztepe halkını sahille buluşturacak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin rüya projelerinden 5 ahşap iskelenin inşaat süreci sancılı başladı. Ankara’da bitmek bilmeyen bürokrasi süreci nedeniyle Milli Emlak’tan 425 gün boyunca onay bekleyen, geçtiğimiz günlerde de resmen yapımına başlayan iskelelerden ilkinin şantiyesine adeta ceza yağdı.
 
İLK KAZMA KARATAŞ’TA
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmirdeniz Kıyı Tasarımı Projesi'yle Karataş'tan Üçkuyular'a kadar yapacağı, 5 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğunda olacak 5 nostaljik ahşap iskele projesinde ilk çalışma Karataş’ta start aldı. Geçtiğimiz düzenlenen yapım ihalesini kazanan yüklenici firma, sahilde kurduğu şantiye ile birlikte ilk iskele için resmen kazmayı vurdu. Toplam 1 milyon 438 bin TL’ye mal olacak ve Haziran ayında tamamlanacak beş ayrı iskeleden ilki için hazırlanan ahşap kompozit imalatların ve kazıkların önümüzdeki günlerde montajına başlayacak olan yüklenici firma deniz üzerinde ilk çalışmalarına başlarken, olumsuz hava koşullarının yanı sıra bir başka zorlukla baş başa kaldı.
 
FİRMAYA CEZA YAĞDI!
İnşaat işini üstlenen yüklenici firma Karataş sahilinde kurduğu şantiyede çalışmalarına başlarken, malzemelerini de inşaat alanına getirdi. Sabah erken saatlerden itibaren hava koşullarının elverdiği ölçüde işlemleri sürdüren firma şantiyeye getirdiği iş makineleri ve araçları ile inşaat sürecine devam ederken, sahil şeridine park ettiği araçları nedeniyle üst üste trafik cezaları ile karşılaştı. İskelenin yapılacağı alan şantiye alanı olmasına karşın, firmaya söz konusu alana getirilen iş makineleri ve personel araçları için gün boyunca çeşitli defalar park cezası kesilmeye başlandı.
 
HAZİRAN’A KADAR TAMAMLANACAK
Yüklenici firma kazık çakma işleminin ardından imal edilmiş özel ahşap kompozit iskele gövdelerini vinçle kurulan platform üzerine monte edecek. Daha sonra iskelenin ahşapları döşenerek çevre korumaları monte edilecek. Işıklandırma ünitesinin de hazırlanması ile iskelede inşaat işlemi bitirilecek. Her bir iskele yaklaşık on günde tamamlanarak hizmete alınacak. Toplamda 500 metrekareyi bulan iskelelerden ikincisi yine Karataş-Karantina bölgesinde, devamı ise sırasıyla Susuzdede ve Göztepe ile Üçkuyular Vapur İskelesi arasına kurulacak. Eskiden deniz banyolarının olduğu alanda iskelelerin tamamlanarak hizmete açılmasıyla kentin tarihi belleğinde yer etmiş ahşap iskeleler geri gelecek ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı da yeniden canlandırılacak.


ANKARA’DA 425 GÜN ONAY BEKLEDİ
25 Haziran 2013 tarihinde Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’na yazı gönderen İzmir Büyükşehir Belediyesi iskelelerin deniz üzeri kullanım iznini istedi. Resmi başvuruya yanıt gelmemesi üzerine, 28 Ocak 2014 tarihinde bu talebini yineleyen Büyükşehir Belediyesi 6 ay daha onay bekledi. Yaşanan onay sürecinin uzaması üzerine Ankara’ya giderek resmi temaslarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz aylar içerisinde Emlak Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmelerin ardından Göztepe sahiline yapılacak 5 tane ahşap iskelenin tahsisinin çıktığını duyurmuş, ardından da ihaleye çıkılmış ve yapım sürecine resmen başlanmıştı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası