Ege Postası
Geri

SERİMYA’da 175 okuldan 665 matematik dehası yarıştı

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi işbirliğiyle düzenlenen 11. Ulusal Servergazi Matematik Yarışması (SERİMYA)'nda, 24 ilden 175 okulun 665 öğrencisi mücadele etti. İlköğretim 7. ve 8. sınıf...
SERİMYA’da 175 okuldan 665 matematik dehası yarıştı
Haberler / Güncel
30 Nisan 2013 Salı 14:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi işbirliğiyle düzenlenen 11. Ulusal Servergazi Matematik Yarışması (SERİMYA)'nda, 24 ilden 175 okulun 665 öğrencisi mücadele etti. İlköğretim 7. ve 8. sınıf öğrencileri arasındaki yarışmada 30 soru yöneltilerek 150 dakika süre verildi. Derecelendirme, özel ve devlet okulları olarak ayrı ayrı yapıldı.

Derece elde eden öğrenciler için Özel Servergazi İlköğretim Okulu konferans salonundan ödül töreni düzenlendi. Törene Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kaplan, PAÜ Teknokent Müdürü Doç. Dr. Asalettin Deligöz, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Günfer Turgut, Servergazi Fen Lisesi Müdürü Recep Ali Yalçın, Servergazi İlköğretim Okulu Müdürü Uysal Cesur, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Törenin başında Fatih Üniversitesi tiyatro oyuncuları, "Tercih-i Cinnet" oyununu sahneledi.

Okul Müdürü Yalçın, yaptığı konuşmada, “Ulusal bilim olimpiyatları ve proje yarışmalarında Denizli’yi en iyi şekilde temsil ettiğimizi ve başarılı sonuçlar aldığımızı düşünüyoruz. Aynı şekilde bu tecrübelerimizi, ülkemizin dört bir yanından gelen öğrenci ve okullarla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. Özel Servergazi Eğitim Kurumları'nın yurtiçi ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarıların yanında ilköğretim öğrencilerine yönelik 100 Temel Eser ve SERİMYA gibi yarışmalar da düzenlediğini kaydeden Yalçın, "Bu yarışmalarla gençlerin tanışıp kaynaşması, bilimde ve kültürde çağın özelliklerine sahip donanımlı bireyler olarak ülkelerine faydalı olmalarına katkı sağlamak için çaba gösteriyoruz. Mardin’den Konya’ya, Zonguldak’tan Hatay’a kadar ülkemizin farklı yerlerinden katılan öğrenciler, bir taraftan yarışırken bir taraftan da akranlarıyla tanışarak dostluk kurma imkanı buluyor." diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından, dereceye giren öğrenciler sahneye davet edilerek ödüllendirildi. Öğrencilere özel ve devlet okulları şeklinde ulusal alanda 30 bronz, 20 gümüş, 10 altın madalya verildi. Denizli merkez birincisi, Fatih İlkokulu'ndan Yavuz Yarıcı oldu. Devlet okulları arasında birinci Ankara Bilim Sanat Merkezi’nden Ömer Öztürk, ikinci Manisa Bilim Sanat Merkezi’nden K.Arda Güler, üçüncü Uşak Mehmetçik Ortaokulu'ndan Onur Korkmaz oldu. Özel okullar kategorisinde ise birinci Kocaeli Erkul Tunagür Ortaokulu'ndan S.Emre Çoban, ikinci İstanbul Sabahattin Zaim Anafen Ortaokulu'ndan İlker Can Çiçek, üçüncü İzmir Özel Fatih Ortaokulu'ndan Onat Vural oldu. Madalyalar, protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası