Ege Postası
Geri

SGK'ye en fazla borcu olan belediyeler içinde İzmir ikinci sırada

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara, İzmir, İstanbul, Adana ve Şişli belediyelerinin SGK'ya en çok borcu olan belediyeler olduğunu açıkladı. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı sosyal medya hesabından SGK'ya olan borçlara tepki gösterdi. Saygılı açıklamasında, "İzmir’i her konuda geriye götüren İzBB yönetimi iş borçlanmaya gelince ilk sıralarda yerini kimseye kaptırmamış. CHP iftiharla sunar! 5,3 milyar TL borç ile Türkiye’nin en borçlu ikinci Büyükşehir Belediyesi. Maalesef İzmir… Bu utanç tablosu İzmir’i yöneten CHP belediyeciliğinindir" dedi. 
SGK'ye en fazla borcu olan belediyeler içinde İzmir ikinci sırada
Haberler / İzmir
25 Temmuz 2024 Perşembe 16:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) en fazla borcu olan 5 belediyenin sırasıyla Ankara, İzmir, İstanbul ve Adana büyükşehir belediyeler ile Şişli Belediyesi olduğunu açıkladı.

'SGK'YE OLAN TOPLAM PRİM BORCU 96 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI'

SGK'ye en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamının CHP'li belediyeler olduğunu söyleyen Işıkhan, "Bu gerçek yerel seçimler öncesinde de böyleydi. Seçimlerden önce yaptığımız açıklamada da bunu ifade etmiştik. Türkiye genelinde belediyelerin SGK'ye olan toplam prim borcu 96 milyar liraya ulaşmış durumda. Bu borçların yüzde 67,7'si tek başına CHP’li belediyelere ait" ifadesini kullandı.

İZMİR İKİNCİ SIRADA 

Bakan Işıkhan, açıklamasında "İşte en borçlu 5 belediye" ifadeleriyle, şu verileri paylaştı:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi 5,7 milyar lira, İzmir Büyükşehir Belediyesi 5,3 milyar lira, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3,3 milyar lira, Adana Büyükşehir Belediyesi 3 milyar lira ve Şişli Belediyesi 1,8 milyar lira."

DAĞ'DAN ÖZEL'E 'HAMASETİ BIRAK' ÇAĞRISI 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sosyal medyada SGK borcuna tepki gösterdi. Dağ açıklamasında, "Bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel, en fazla SGK prim borcuna sahip 5 belediyenin AK Parti’den devraldıkları belediyeler olduğunu ifade etmiştir. Ancak işin gerçeği, Sn. Özgür Özel’in ifade ettiği gibi değildir. SGK’ya en çok borcu olan 5 belediye sırasıyla -Ankara -İzmir -İstanbul -Adana -Şişli Belediyesi şeklindedir. Bu 5 belediyenin tamamı bir önceki dönemde de CHP tarafından yönetilmiştir. Üçünü ise AK Parti, neredeyse hiç yönetmemiştir. Emekli vatandaşlarımızı tamamen siyasete malzeme yapma gayesiyle hareket edenler, eğer devlete ve millete katkı sunmak istiyorsa yapmaları gereken ilk şey SGK’ya olan borçlarını ödemektir. Kaldı ki bu durum sadece CHP’li belediyeler için geçerli bir uygulama değildir. Türkiye’de tüm belediyeler için geçerlidir. Özel sektör ve kamu kurumları nasıl SGK borçlarını ödemekle yükümlüyse belediyeler de aynı şekilde bu borçları ödemekle yükümlüdür. Sn. Özel hamaseti ve “Her çiftçiye traktör” yalanında olduğu gibi “Çarpıcı olsun diye” beyhude nutuk çekmeyi bırakmalı, belediye başkanlarına -eğer gücü yetiyorsa- bu borçları derhal ödeme talimatı vermelidir" dedi. 

SAYGILI: BU UTANÇ TABLOSU! 

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı sosyal medya hesabından SGK'ya olan borçlara tepki gösterdi. Saygılı açıklamasında, "İzmir’i her konuda geriye götüren İzBB yönetimi iş borçlanmaya gelince ilk sıralarda yerini kimseye kaptırmamış. CHP iftiharla sunar! 5,3 milyar TL borç ile Türkiye’nin en borçlu ikinci Büyükşehir Belediyesi. Maalesef İzmir… Bu utanç tablosu İzmir’i yöneten CHP belediyeciliğinindir" dedi. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası